4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse kaasfondue

Provençaalse kaasfondue

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

400 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram emmentaler kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram gruyère
400 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de kaasfonduepan (caquelon) in met de knoflook.
  • 2 Verhit de wijn tegen de kook aan en smelt hierin al roerend in gedeelten de kaas.
  • 3 Breng op smaak met de mosterd, rozemarijn en tijm.
  • 4 Bind de fondue met aangelengde maizena en serveer met stokbrood, geblancheerde broccoliroosjes, wortel en cherry-/kerstomaatjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 58 gram