ovenschaal
satéprikker
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
satéprikker
bereiden
bereidingstip
• Je hoeft de pruimen niet per se te schillen. Tijdens het bakken wordt de schil zacht en dat geeft meer kleur, smaak en textuur. Is de pruimenschil wel erg taai, of wil je een heel gladde vulling? Dan kun je de pruimen beter schillen.<br/> • Je kunt meer pruimen toevoegen, tot ongeveer 250 g meer. Dat geeft meestal geen problemen, zolang de taartvorm niet overstroomt of te nat wordt. Dan kun je beter een grotere taart- of quichevorm gebruiken.<br/> • Lijkt het beslag te dun? Voeg dan 25-50 g extra bloem toe. Ook verstandig als je meer pruimen gebruikt. <br/> • Laat het beslag 10-15 minuten rusten voordat je het in de vorm giet. Dan krijgt het deeg een betere textuur.. <h4>Wanneer is eigenlijk het pruimenseizoen?</h4> Pruimentaart is natuurlijk het lekkerst met verse pruimen. Maar wanneer zijn ze verkrijgbaar? In Nederland is dat meestal van juli tot september. Het hoogtepunt ligt in augustus. In die maand worden veel verschillende rassen geoogst. . <h4>Pruimentaart bewaren</h4> • Je kunt deze taart prima bewaren, inclusief pruimenvulling.<br/> • Op kamertemperatuur blijft hij 1-2 dagen goed, maar dek hem wel af met folie. Of gebruik een taartdoos.<br/> • In de koelkast blijft hij 3-4 dagen goed. Maar ook hier geldt: afdekken.<br/> • Als je de taart goed inwikkelt in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie, kun je hem invriezen. Of stop hem in een taartdoos. Dan blijft deze pruimentaart 2-3 maanden goed. <br/> • Laat de taart ontdooien in de koelkast (8-12 uur). Daarna kun je hem eventueel kort opwarmen (ca. 150°C, 10-15 min.).. <h4>Hoe eet je pruimen?</h4> Pruimen over? Eet ze vers (goed gewassen, met schil) of snijd ze door de fruitsalade. Onrijpe pruimen zijn te hard om rauw te eten - die gebruik je beter voor recepten zoals een pruimentaart.
wijnadvies
Ga voor een zoete wijn, een Muscat de Rivesaltes, een Muscat de Frontignan of een soortgelijke zoete dessertwijn (9-11ºC).
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 160 kcal |
vet | 5 gram |
verzadigd vet | 2 gram |
koolhydraten | 22 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU