eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Quesadilla met pittige tomatensalsa

Quesadilla met pittige tomatensalsa

ingrediënten


20 min
1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderblaadjes
150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

4 medium tortilla’s
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 Banderos jalapeñoschijfjes
1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer met hakmolen

  • 1 Snijd de courgette in kleine blokjes en de jalapeñoschijfjes in stukjes.
  • 2 Verhit 1 el olie in een koekenpan. Leg een tortilla erin. Verdeel de helft van de courgette, kaas, jalapeñopeper en ½ tl korianderblad erover. Leg een 2e tortilla erop, druk aan en bak 6 min. tot de tortilla lichtbruin en de kaas gesmolten is. Keer de quesadilla halverwege.
  • 3 Neem de quesadilla uit de pan en houd warm. Bak op dezelfde manier een 2e quesadilla.
  • 4 Maak intussen de salsa: snijd de tomaten, ui en knoflook grof. Doe ze samen met 1 tl korianderblad in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een niet te gladde salsa. Breng de salsa pittig op smaak met cayennepeper en zout.
  • 5 Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salsa.

bereidingstip

Liever kidsproof? Vervang de pittige salsa door aioli of guacemole.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 398 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 10 gram