4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels vinaigrettes

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

100 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Snijd intussen de broccoli en aubergine in plakken van 1 cm dik. Meng de aubergine met een paar eetlepels olijfolie en bestrooi met zout. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en schuif hoog in de oven.
  • 3 Leg de plakken broccoli op de andere bakplaat en schuif in de oven. Rooster de groenten in 20-30 minuten goudbruin. Keer de aubergine tussendoor om.
  • 4 Neem de gegrilde groenten uit de oven en laat even afkoelen. Hussel de groenten in een grote schaal om met de quinoa, noten en feta en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dressing er apart bij.

bereidingstip

Vervang de quinoa in dit recept door bulgur of couscous.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté