voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

ingrediënten

1500 gram kruimige aardappels

400 gram raapsteeltjes

4 tomaten

2 eetlepels olijfolie

125 milliliter crème fraîche

400 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in.
  • 3 Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill.
  • 4 Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree.
  • 5 Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Leg de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt.
  • 6 Druppel een beetje honing op de geitenkaas.
  • 7 Serveer de stamppot met daarop de geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier