4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram raapsteeltjes
1500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in.
  • 3 Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill.
  • 4 Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree.
  • 5 Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Leg de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt.
  • 6 Druppel een beetje honing op de geitenkaas.
  • 7 Serveer de stamppot met daarop de geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip