4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Riz au lait

Riz au lait

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram volle melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk, vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een mespunt zout aan de kook. Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken.
  • 2 Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig, niet te nat of te droog.
  • 3 Roer de boter erdoor en giet het rijstdessert in een schaal. Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast.
  • 4 Lekker met jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 10 gram