2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Rode curry met roerbakgroenten

Rode curry met roerbakgroenten

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 bakje Thaise rode currypasta
400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de wokolie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten. Voeg de rode curry toe en bak deze 1 minuut mee.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij, meng goed en breng al roerend aan de kook. Kook zachtjes 1 minuut.
  • 4 Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de rode ui, koriander en cashewnoten.

bereidingstip

Liever niet vega? Bak dan reepjes kipfilet, grote garnalen of blokjes stevige witvis zoals kabeljauw mee met de groenten. . Maak je eigen boemboe van 2 fijngemalen rode pepers (1 met en 1 zonder zaadjes), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 cm geraspte gember, ½ eetlepel korianderpoeder en ½ eetlepel komijnpoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté