gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Samosa’s met korianderdip

Samosa’s met korianderdip

ingrediënten


30 min
4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappel- en wortelblokjes in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en giet daarna af.
  • 2 Meng intussen de yoghurt met een half teentje knoflook en de koriander. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  • 3 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kerrie, komijn, ui, gember en de rest van de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappel, wortel en doperwten toe en bak nog 2 minuten.
  • 4 Stamp het geheel grof en breng op smaak met zout en peper. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 4 gelijke repen en bestrijk met zonnebloemolie.
  • 5 Schep op elke rechter onderhoek 1 eetlepel van de vulling. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes.
  • 6 Leg de driehoekjes op de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Serveer met de korianderdip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 60 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate