4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met het ei, de helft van de kaas, zout en peper. Vorm kleine gehaktballetjes ervan.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en Italiaanse kruiden toe. Schep de gehaktballetjes erdoor en laat ze circa 15 minuten garen in de saus.
  • 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar, giet af en laat uitlekken. Serveer de spaghetti met de tomatensaus met balletjes. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

bereidingstip

Maak van deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus een vegetarische pasta van en gebruik groentebouillon en vega gehakt. . Vervang de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden in deze spaghetti met balletjes door 2 eetlepels groene pesto. . <h4>Hoe maak je de perfecte gehaktballetjes?</h4> Goede gehaktballetjes zijn sappig van binnen en mooi bruin van buiten. Zo doe je dat:</br> • Gebruik half-om-half gehakt. </br> • Voeg paneermeel en een eitje toe voor binding.</br> • Breng op smaak met ui, knoflook, peterselie, peper en zout.</br> • Rol kleine balletjes met vochtige handen, dan plakken ze niet.</br> • Braad ze eerst aan in de pan, en gaar ze daarna verder in tomatensaus of de oven. . <h4>Hoe voorkom je dat gehaktballetjes uit elkaar vallen?</h4> Dat voorkom je zo:</br> • Voeg genoeg binder toe (bijv. ei én paneermeel).</br> • Meng alles goed, maar niet te lang kneden.</br> • Laat het gehaktmengsel eventueel even opstijven in de koelkast.</br> • Draai de balletjes goed stevig.</br> • Bak ze eerst op hoog vuur aan voor een stevig korstje.. <h4>Variëren met groenten</h4> Wil je wat extra groenten toevoegen aan je spaghetti met gehaktballetjes? Dat kan heel makkelijk. Denk aan geraspte wortel of courgette door de saus, of bak wat paprika, spinazie of champignons mee voor een kleurrijk en voedzaam bord pasta. Ook in de gehaktballetjes zelf kun je fijngehakte groenten verwerken. . <h4>Vega variant </h4> Liever een vegetarische variant? Gebruik kant-en-klare vega-balletjes of maak ze zelf van bijvoorbeeld linzen, noten of havermout. Ook geroosterde groenten zoals aubergine of paddenstoelen geven je saus een volle, hartige smaak. Zo zet je zonder vlees net zo’n lekkere pastaklassieker op tafel. . <h4>Doen Italianen gehaktballetjes op spaghetti? </h4> In Italië zelf is spaghetti met gehaktballen (zoals in Lady en de Vagebond) niet traditioneel. Italianen eten hun polpette meestal apart van de pasta, als tweede gang. Maar hé, deze is deze combi een hit, dus gewoon lekker doen! . <h4>Kun je gehaktballetjes een dag van tevoren maken? </h4> Zeker weten! Sterker nog: ze worden er alleen maar lekkerder van. Je kunt het gehaktmengsel voorbereiden en de balletjes rauw bewaren in de koelkast. Of ze al garen en bewaren in de saus, dan trekken de smaken nog beter in. Even opwarmen en klaar!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 50 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels