4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met het ei, de helft van de kaas, zout en peper. Vorm kleine gehaktballetjes ervan.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en Italiaanse kruiden toe. Schep de gehaktballetjes erdoor en laat ze circa 15 minuten garen in de saus.
  • 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar, giet af en laat uitlekken. Serveer de spaghetti met de tomatensaus met balletjes. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

bereidingstip

Maak van deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus een vegetarische pasta van en gebruik groentebouillon en vega gehakt. . Vervang de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden in deze spaghetti met balletjes door 2 eetlepels groene pesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 50 gram