4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Spitskoolsalade met pindadressing

Spitskoolsalade met pindadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram witte druiven

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de spitskool en schaaf of snijd deze in fijne reepjes. Meng 3 eetlepels citroensap en ½ theelepel zout erdoor en laat even staan, zodat de koolreepjes iets zachter worden.
  • 2 Verwarm de rest van het citroensap met de arachideolie, pindakaas, gember en 1 eetlepel koriander zonder te koken.
  • 3 Schep de appelblokjes en druiven door de spitskool. Bestrooi met de overige koriander en serveer de dressing apart erbij. Lekker met gebakken krieltjes.

bereidingstip

Liever toch vlees? Bak reepjes kipdijfilet of shoarma erbij. . Vervang de koriander in dit recept door geraspte kokos. . Vervang de druiven door partjes mandarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté