3 personen
eenvoudig
10 min.
lunch
home recepten Tonijnsalade

Tonijnsalade

ingrediënten


10 min
3 personen
theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

160 gram tonijnstukken in water

  • 1 Laat de tonijn uitlekken. Snipper de ui fijn. Hak ook de kappertjes fijn.
  • 2 Meng de tonijn, ui en kappertjes met de yoghurt en oregano. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Voeg ook wat fijngesneden paprika, komkommer of maïs (blik) toe voor een tonijn-groentesalade.. <h4>Serveersuggesties en combinatietips</h4> Serveer tonijnsalade op toast of als vulling voor een wrap. Voeg wat verse kruiden toe, zoals dille of peterselie, om de smaak nog beter uit te laten komen.. <h4>Verantwoorde variant maken</h4> Vervang mayonaise door Griekse yoghurt om een lichtere versie van de tonijnsalade te maken. Dit zorgt voor minder vet, maar behoudt de romige textuur en frisse smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 78 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels