-
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Week het brood in de melk. Kneed het gehakt met
de Italiaanse kruiden, zout, peper, ui, knoflook door het uitgeknepen brood en de eieren.
-
2
Bekleed de cakevormen met pancetta en laat over
de rand hangen. Schep een derde van het gehakt in de vormen en strijk glad met een vochtige lepel.
-
3
Leg daarop de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en basilicumblaadjes. Verdeel daarover de helft van het overige gehakt, de rest van
de paprika en mozzarella
en dan de rest van het gehakt.
-
4
Vouw de pancetta over het gehakt en gaar
de gehaktbroden 35-40 minuten in het midden van de oven.
-
5
Verhit intussen een scheutje olijfolie en roerbak hierin de Italiaanse groenten. Besprenkel de tomaten met olie, bestrooi met zout en rooster ze in
een grill- of koekenpan.
-
6
Giet het overtollige vet
uit de cakevormen. Laat 1 gehaktbrood afkoelen voor dag 2. Snijd het andere gehaktbrood in plakken
en serveer warm met de groenten en tomaten. Garneer met basilicum.
bereidingstip
Serveer op dag 2 voor een Italiaanse broodje plakken koud gehaktbrood op focaccia of ciabatta met een
pluk rucola, olijfolie en balsamicoazijn of pesto. Je kunt er dan met meer mensen van eten.