4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Toscaans gehaktbrood met pancetta

Toscaans gehaktbrood met pancetta

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
650 milliliter geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

7 sneeën witbrood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
200 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19
1 kilogram rundergehakt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 11.98
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.45
2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
4 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
300 gram pancetta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.98
300 gram gerookt ontbijtspek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 10.47
300 gram mozzarella

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.53
1 handje basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
600 gram Italiaanse wokgroenten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.90
500 gram trostomaten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.72

benodigdheden

2 cakevormen

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Week het brood in de melk. Kneed het gehakt met de Italiaanse kruiden, zout, peper, ui, knoflook door het uitgeknepen brood en de eieren.
  • 2 Bekleed de cakevormen met pancetta en laat over de rand hangen. Schep een derde van het gehakt in de vormen en strijk glad met een vochtige lepel.
  • 3 Leg daarop de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en basilicumblaadjes. Verdeel daarover de helft van het overige gehakt, de rest van de paprika en mozzarella en dan de rest van het gehakt.
  • 4 Vouw de pancetta over het gehakt en gaar de gehaktbroden 35-40 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verhit intussen een scheutje olijfolie en roerbak hierin de Italiaanse groenten. Besprenkel de tomaten met olie, bestrooi met zout en rooster ze in een grill- of koekenpan.
  • 6 Giet het overtollige vet uit de cakevormen. Laat 1 gehaktbrood afkoelen voor dag 2. Snijd het andere gehaktbrood in plakken en serveer warm met de groenten en tomaten. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Serveer op dag 2 voor een Italiaanse broodje plakken koud gehaktbrood op focaccia of ciabatta met een pluk rucola, olijfolie en balsamicoazijn of pesto. Je kunt er dan met meer mensen van eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1115 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 78 gram