eenvoudig
60 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Turkse pizza

Turkse pizza

ingrediënten


60 min
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels harissa

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Maal in een keukenmachine de ui, paprika, tomaten en peterselie tot een grof mengsel. Meng dit door het gehakt, voeg de sambal, tomatenpuree en een scheut water toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Neem het deeg uit de kom, verdeel in 10 gelijke stukken en vorm tot bolletjes. Rol elk bolletje op een stuk bakpapier uit tot een dunne pizza en verdeel het gehaktmengsel erover.
  • 3 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de Turkse pizza’s afgedekt 4-5 minuten totdat het gehakt gaar is en de pizza licht knapperig. Serveer de Turkse pizza met de sla en wat knoflooksaus.

bereidingstip

Geef je Turkse pizza extra pit met harissa. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/harissa/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Bekijk hier het recept voor Harissa</a> . <h4>Variatietips</h4> • Gebruik vega gehakt voor een vegetarische Turkse pizza. <br/> • Gebruik kipgehakt in plaats van het traditionele lams- of rundergehakt. <br/> • Je kunt Turkse pizza zowel warm als koud eten. Warm is-ie extra lekker als hoofdgerecht, koud is perfect als lunch of picknickhapje. <br/> . <h4>Wat zit er op een Turkse pizza? </h4> Een Turkse pizza, oftewel lahmacun, is een flinterdunne deegbodem belegd met gekruid gehakt (meestal runder- of lamsgehakt), tomaat, ui, knoflook, paprika en verse kruiden zoals peterselie. Na het bakken serveer je 'm vaak met frisse toppings zoals sla, komkommer, tomaat en een dot knoflook- of yoghurtsaus.. <h4>Wat is het verschil tussen Turkse pizza en lahmacun?</h4> Eigenlijk zijn het twee namen voor hetzelfde gerecht. Lahmacun is de originele Turkse benaming. In Nederland noemen we het vaak ‘Turkse pizza’ vanwege de vorm en de manier van eten, als een soort opgerolde pizza. De benaming ‘Turkse pizza’ is dus vooral een Nederlandse interpretatie.. <h4>Is Turkse pizza altijd met vlees?</h4> Traditioneel wel, maar er zijn genoeg vegetarische varianten mogelijk. Denk aan een topping van gekruide linzen, aubergine of fijngehakte paddenstoelen. Met de juiste kruiden krijg je net zoveel smaak als de klassieke variant.. <h4>Wat is het verschil tussen een Turkse pizza en een dürüm? </h4> Een dürüm is een wrap van dun flatbread gevuld met kebab, groenten en saus. Het verschil zit 'm dus in de bereiding: een Turkse pizza wordt eerst gebakken met beleg en daarna opgerold, terwijl een dürüm een wrap is die gevuld wordt na het bakken.. <h4>Hoe kun je Turkse pizza bewaren?</h4> Laat de pizza’s eerst goed afkoelen. Bewaar ze daarna in een afgesloten bakje in de koelkast, maximaal 2 dagen. Even opwarmen in de oven of pan en je hebt weer een heerlijke lunch of snack! Invriezen kan ook zonder de rauwe groenten erop. Dan blijft het tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels