bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakpapier
bereiden
bereidingstip
Geef je Turkse pizza extra pit met harissa. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/harissa/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Bekijk hier het recept voor Harissa</a> . <h4>Variatietips</h4> • Gebruik vega gehakt voor een vegetarische Turkse pizza. <br/> • Gebruik kipgehakt in plaats van het traditionele lams- of rundergehakt. <br/> • Je kunt Turkse pizza zowel warm als koud eten. Warm is-ie extra lekker als hoofdgerecht, koud is perfect als lunch of picknickhapje. <br/> . <h4>Wat zit er op een Turkse pizza? </h4> Een Turkse pizza, oftewel lahmacun, is een flinterdunne deegbodem belegd met gekruid gehakt (meestal runder- of lamsgehakt), tomaat, ui, knoflook, paprika en verse kruiden zoals peterselie. Na het bakken serveer je 'm vaak met frisse toppings zoals sla, komkommer, tomaat en een dot knoflook- of yoghurtsaus.. <h4>Wat is het verschil tussen Turkse pizza en lahmacun?</h4> Eigenlijk zijn het twee namen voor hetzelfde gerecht. Lahmacun is de originele Turkse benaming. In Nederland noemen we het vaak ‘Turkse pizza’ vanwege de vorm en de manier van eten, als een soort opgerolde pizza. De benaming ‘Turkse pizza’ is dus vooral een Nederlandse interpretatie.. <h4>Is Turkse pizza altijd met vlees?</h4> Traditioneel wel, maar er zijn genoeg vegetarische varianten mogelijk. Denk aan een topping van gekruide linzen, aubergine of fijngehakte paddenstoelen. Met de juiste kruiden krijg je net zoveel smaak als de klassieke variant.. <h4>Wat is het verschil tussen een Turkse pizza en een dürüm? </h4> Een dürüm is een wrap van dun flatbread gevuld met kebab, groenten en saus. Het verschil zit 'm dus in de bereiding: een Turkse pizza wordt eerst gebakken met beleg en daarna opgerold, terwijl een dürüm een wrap is die gevuld wordt na het bakken.. <h4>Hoe kun je Turkse pizza bewaren?</h4> Laat de pizza’s eerst goed afkoelen. Bewaar ze daarna in een afgesloten bakje in de koelkast, maximaal 2 dagen. Even opwarmen in de oven of pan en je hebt weer een heerlijke lunch of snack! Invriezen kan ook zonder de rauwe groenten erop. Dan blijft het tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 340 kcal |
vet | 14 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 39 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU