4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak cassavechips

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 pak rijstvel

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus
4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Klop de eieren los met 1 eetlepel water en de sojasaus. Bak hiervan in een grote koekenpan een omelet, laat niet te bruin worden. Laat afkoelen.
  • 2 Verdeel de sla in stukjes. Snijd alle andere groenten en de omelet in gelijke dunne reepjes van circa 8 cm. Klop de ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Kook de rijst en laat daarna afgedekt uitstomen.
  • 3 Leg de natte theedoek op het werkvlak. Leg een rijstvel een paar minuten in een kom water tot het soepel is geworden. Leg het vel op de doek en leg direct het volgende rijstvel in het water. Beleg per vel met een stukje ijsbergsla, een paar reepjes van alle groenten en omelet. Bestrooi met koriander en rol het vel van onder naar boven op, vouw daarbij eerst de zijkanten naar binnen. Herhaal voor de rest van de rolletjes.
  • 4 Serveer de rolletjes met de rijst, cassave kroepoek en pindadip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 102 gram
eiwit 21 gram