- 1 Verwijder de schil en snijd de watermeloen in blokjes.
- 2 Verdeel de watermeloen over een schaal. Verkruimel de feta grof boven de meloen. Besprenkel de salade met de olie en honing. Bestrooi met de oregano.
bereidingstip
Snijd de watermeloen in blokjes of maak er kleine balletjes van met een meloenboor. Maak de dressing vlak voor het serveren en giet die pas op het laatste moment over de salade. Zo blijft de meloen fris en sappig. Serveer direct, gekoeld is ‘ie het lekkerst!. <h4>Variatietips</h4> Maak de salade kleurrijker door extra fruit toe te voegen, zoals blauwe bessen, sinaasappel of mango. Of strooi er wat noten, pitten of zaden over voor een knapperige bite. Zin in iets hartigs? Voeg olijven toe. Liever zonder kaas? Kan natuurlijk ook! . <h4>Serveertips</h4> Deze frisse salade is perfect als bijgerecht voor een barbecue of picknick. Lekker licht, en ideaal naast gegrild vlees of vis. Ook bij vegetarische gerechten zorgt watermeloen voor een fijne, zoete tegenhanger. Serveer de salade goed koud in een ruime schaal of diep bord. . <h4>Watermeloen combineren</h4> • Zout, zuur en kruidig zijn smaken die de zoete, frisse smaak van watermeloen versterken. Combinaties met feta, limoen, munt of een beetje chili doen het geweldig.<br/> • Kruiden zoals munt, basilicum en koriander passen goed bij watermeloen. Oregano, zoals in deze salade, of een snufje chilivlokken geven extra pit. . <h4>Wat kun je doen met watermeloenschillen?</h4> Gooi de schil niet weg: je kunt ‘m inmaken met azijn en specerijen tot een frisse, zoetzure pickle.