6 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Zelfgemaakte kippenragout

Zelfgemaakte kippenragout

ingrediënten


40 min
6 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter koksroom

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes foelie

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kip

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat.
  • 2 Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus.
  • 3 Roer de eierdooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout.
  • 4 Warm goed door maar let op dat de ragout niet meer kookt. Bestrooi met de peterselie.

wijnadvies

Een levendige Pinot Blanc uit de Elzas of een Rijnse RieslingKabinett, lekker gekoeld schenken (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip