4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelsoep met knoflooktoast

Zoete-aardappelsoep met knoflooktoast

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer 1 teentje knoflook en pers de andere teentjes. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin kort de ui en geperste knoflook. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Voeg de kaneel, chilipoeder en zoete aardappels toe en schenk de groentebouillon erbij. Kook circa 15 minuten, totdat de aardappels zacht zijn.
  • 3 Bestrijk intussen de plakken stokbrood met de gehalveerde knoflook en gril deze knapperig in de oven.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en garneer met de yoghurt, amandelen en tijm. Serveer met de knoflooktoast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 11 gram