6 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer

Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer

ingrediënten


20 min
6 personen
2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine watermeloen

benodigdheden

6 glazen

  • 1 Snijd de helft van de watermeloen in grove stukken en snijd de andere helft in kleine blokjes. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water. Pel ze en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
  • 2 Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de rest in stukken. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en hak de rest fijn. Snijd de bosui in stukken.
  • 3 Pureer de grove stukken watermeloen met de grove stukken tomaat en komkommer, de grof gehakte basilicumblaadjes en de bosui. Breng op smaak met peper.
  • 4 Schep alle ingrediënten door elkaar en zet deze tomatensoep circa 30 minuten in de koelkast. Zet intussen 6 lichtvochtige glazen in de diepvries. Serveer de soep in de koude glazen.

bereidingstip

Maak de soep iets pittiger met 1 theelepel hete pepersaus of 1 eetlepel zoete chilisaus.. Voeg 2 theelepels geraspte gember toe.. Vervang de meloen door 1 kleine verse ananas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 70 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté