sluit filter
soepen, conserven, smaakmakers

fruitconserven

altijd je lievelingsfruit in de voorraad

fruitconserven


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

Green appelmoes
0. 93
Green appelmoes Bus 720 Gram
0. 93
Servero 100% appelmoesjes
2. 25
Servero 100% appelmoesjes Multi-pack 400 Gram
2. 25
Hak Rabarbercompote
2. 39
Hak Rabarbercompote Pot(je) 360 Gram
2. 39
Hak Appelmoes 0% suiker
2. 69
Hak Appelmoes 0% suiker Pot(je) 350 Gram
2. 69
Spar ananas blokjes
2. 49
Spar ananas blokjes Bakje 200 Gram
2. 49
Aarts Stoofpeertjes
3. 35
Aarts Stoofpeertjes Pot(je) 560 Gram
3. 35
kies voor gemak!

kies voor gemak!

bekijk het assortiment vers gesneden fruit

Gwoon rabarber compote
2. 19
Gwoon rabarber compote Pot(je) 360 Gram
2. 19
Aarts Kersen Zonder Pit
2. 99
Aarts Kersen Zonder Pit Pot(je) 560 Gram
2. 99
Hak Appelmoes Puur
2. 25
Hak Appelmoes Puur Bus 360 Gram
2. 25
Servero slurpfruit
2. 95
Servero slurpfruit Doos 360 Gram
2. 95

fruit uit alle seizoenen

Er kan wel eens wat neerbuigend over fruit uit blik gesproken worden. Volledig onterecht naar onze mening. Het is heerlijk om blikken fruit in de voorraad te hebben. Je kunt er namelijk altijd iets lekkers mee op tafel zetten. Denk aan taarten en toetjes, maar ook in hartige gerechten kan fruit uit blik een welkome toevoeging zijn. We zullen je inspireren met enkele lekkere gerechten. Wij weten zeker dat je na het lezen van dit artikel enkele blikken fruit zult inslaan! Vind je het fruit uit blik te zoet of sappig? Kies dan voor vers fruit of voor fruit uit de diepvries. Het mooie is dat je met fruit in blik geen rekening hoeft te houden met de seizoenen! Je hebt het altijd in huis 😊.

zoete gerechten met fruit uit blik

Met fruit uit blik kun je de lekkerste drankjes, toetjes en taarten maken. Veelal heb je keuze uit fruit op siroop of fruit op sap. Aan de variant van fruit op siroop is suiker toegevoegd en is hiermee minder verantwoord dan fruit op sap. Proef voor de aardigheid eens beide varianten en maak op basis hiervan je keuze. Ok en wat voor lekkers kun je er dan mee maken? Wat dacht je van ouderwetse vruchtenbowl? Wij pleiten voor een revival van deze superdrank! Je kunt het heel simpel met of zonder alcohol maken. Gebruik een blik fruitcocktail als basis en voeg hier gerust gehalveerde druiven, aardbeien en stukjes banaan aan toe. Giet er een liter drank zoals bijvoorbeeld sinaasappelsap, mousserende wijn, sherry of een mix van deze dranken aan toe en laat alles intrekken. Weet je wat ook een aanrader is? Perziken gevuld met amandelspijs. Meng het spijs met een eitje, vul de perziken hiermee en grill in de oven. Heerlijk met een bolletje ijs. En natuurlijk kun je al het fruit uit blik gebruiken als decoratie van je cheesecake of slagroomtaart!

blikfruit in hartige gerechten

Er zijn zonder twijfel enkele gerechten te noemen waarbij fruit uit blik onmisbaar is. Wat dacht je van kip piri piri. Een heerlijk, pikant kipgerecht waarbij de perziken uit blik zorgen voor een fruitige en sappige touch. Nog zo’n klassieker, waar de Italianen zich van in het graf omdraaien. Pizza Hawaï, een lekkere krokante bodem met tomatensaus, gesmolten kaas, ham en sappige stukjes ananas. Of wat dacht je van de traditionele kip-kerrie salade, hier horen naast stukjes kip, véél mayonaise en kerrie natuurlijk ook kleine blokjes ananas in. Maak je waldorf salade, je weet wel met bleekselderij, gegrilde kip, walnoot, kaas en stukjes appel maar heb je geen appel in huis? Vervang de appel dan gerust door partjes mandarijn uit blik! Kortom zorg gewoon voor een paar blikjes fruit in huis en jij kunt de meest lekkere gerechten op tafel zetten.

recalls | bekijk ze hier!