voor 10:00 besteld vandaag in huis

kersttips en inspiratie

voor een verrassend makkelijke kerst

kerst vol lekkers

lekker eten!

Geniet samen met vrienden, familie of collega's van een lekker Kerstdiner

roomboter amandelkrans

Onze roomboter amandelkrans is warm nét iets lekkerder. Daarom is het opwarm advies: 10 min op 170ºC. Bij het opwarmen van onze Kerstproducten is het belangrijk dat de oven altijd goed voorverwarmd is. Het spijs in de amandelkrans wordt dan lekker warm en komt nog beter tot zijn recht!

kaasplank ideeën

Kazen kunnen goed gecombineerd worden met jam, chutney, vruchten, noten en sauzen. Plaats een trosje druiven en een handje noten erbij om het geheel nog wat feestelijker aan te kleden. Bij al deze lekkere kaasjes kun je toastjes of brood serveren zoals stokbrood, vijgenbrood of onze SPARwalder klinkertjes met rozijnen.

dessert wijn kiezen

Kies een dessertwijn die zoeter is dan het gerecht! Het geheel wordt dan niet zoeter, omdat wijn een balans heeft tussen zoet en zuur. Door de combinatie met zoet lijkt het alsof de wijn zuurder en frisser is. Dus een zoete zwoele wijn wordt bij een dessert als frisser ervaren dan wanneer je de wijn zonder dessert drinkt.

kerst met de beentjes omhoog

December is een feestmaand waar velen naar uitkijken. Sinterklaas is het land nog niet uit of de Kerstman staat al weer op de stoep. De kerstdagen zijn bijzondere dagen en omdat iedereen optimaal van deze dagen wil genieten kunnen ze juist een beetje stressvol aanvoelen. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Bereid de kerst goed voor en je kunt bij wijze van spreken met de beentjes omhoog genieten van de kerstdagen. Wij geven je graag tips en inspiratie om Kerstmis van A tot Z te plannen, op gebied van eten dan… Wij hebben voor ieder moment de lekkerste recepten en inspiratie verzameld. We wensen je een hele fijne en vooral, verrassend makkelijke kerst!

begin de kerst met kleine lekkernijen

Ben je een niet echt een zoetekauw? Dan ben je bij SPAR ook aan het juiste adres! Je kan met een high tea eindeloos combineren. Maak kleine hartige sandwiches en dien deze hapklaar op, want er moet zoveel mogelijk geproefd worden tijdens een high tea! Maak kleine boterhammen met zalm, rookvlees of avocado en snijd ze in kleine stukjes.

tijd voor zoetigheid 

Rond de Kerstdagen is het tijd om te snoepen en te proeven! Nodig vrienden en familie uit, dek je tafel feestelijk en zet wat etagères klaar vol heerlijke lekkernijen. Bij SPAR hebben we een ruim assortiment met de lekkerste hapjes voor tijdens een high tea of een gezellige koffietafel. We hebben diverse soorten cake, koek en gebak waar je samen van kan genieten.

wie zoet is…

Bij SPAR hebben we een flinke tafel recepten vol zoetigheid! Maak zelf bijvoorbeeld eenvoudig perenbollen met een knapperig laagje kaneelsuiker. Dit recept ziet er feestelijk uit en is ook nog eens zó klaar! Deze peertjes vind je terug in ons ruime fruit assortiment. Wil je toch liever genieten van een lekker stukje taart? Duik de keuken in en bereid onze karamel-kerstcake met witte chocolade, cranberries en grof zeezout. 

 

genieten van een verrukkelijk kerstdiner

Geniet met SPAR van een verrukkelijk kerstdiner!  Met onze feestelijke tips maak je Kerst verrassend makkelijk en nóg lekkerder! Kerst is het feest van het licht. Veelal zoeken familie en vrienden elkaar op tijdens de Kerstdagen, maar het kan ook heel lekker zijn om de Kerst in alle rust aan je voorbij te laten gaan. Helaas zijn er ook genoeg mensen die zich tijdens de Kerst alleen en eenzaam voelen. Zoek elkaar daarom op tijdens de Kerst, sta stil bij de mensen waarvoor het samenzijn niet vanzelfsprekend is. 

maak je kerst onvergetelijk !

Maak je Kerst onvergetelijk door lekker te koken, jezelf een stukje gemak te gunnen, lekker ontspannen te blijven én door iemand te verrassen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om de Kerst met familie en vrienden te vieren. Hoe fijn is het om tijdens de Kerst een leuke Kerstkaart te krijgen of misschien wel een lekkere tas met boodschappen en lekkernijen!  Denk out of the box, doe eens gek en nodig je buurvrouw uit voor de koffie of een lekker glas wijn.  Bekijk hier ons wijnassortiment en bekijk welke wijn het beste bij je gerecht past. Of bekijk onze wijngids en ontdek jouw favoriete wijn voor elk seizoen. 

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier