Limoen, ook wel lime genoemd, komt van oorsprong uit de zogenaamde 'Citrusgordel', een gebied dat zich uitstrekt over vele tropische en subtropische gebieden. Tegenwoordig wordt de limoen met name geïmporteerd vanuit Mexico en Brazilië. De aanvoer wordt enkele maanden aangevuld met vruchten uit Israël.
Limoen is friszuur van smaak en iets zuurder dan citroen. Gebruik de limoen als een citroen. Pers de vrucht uit en drink het sap gesuikerd en/of vermengd met water of bijvoorbeeld sinaasappelsap. Gebruik het sap als smaakversterker in fruitsalades, cocktails, gebak, sauzen of als vervanger van bijvoorbeeld azijn. Gebruik de vrucht als garnering bij vis- of vleesgerechten. Parfumeer aperitieven, crèmes, rijst en gebak met de geraspte schil van de vrucht. Het sap van de vrucht voorkomt bruinverkleuring van fruit.
Limoen heeft een groene, dunne, bobbelige schil. Het vruchtvlees is lichtgroen.
Limoenen horen een gave, groene schil te hebben en stevig aan te voelen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.
Bewaar de limoen bij kamertemperatuur. Zo is de vrucht ruim een week houdbaar.
Bij gebruik van de schil, de schil voor gebruik schoonmaken. Bij gebruik van het sap, de vrucht doormidden snijden en uitpersen.
WEB01-SPAR-PU