alles over de limoen

herkomst & beschikbaarheid van de limoen

Limoen, ook wel lime genoemd, komt van oorsprong uit de zogenaamde 'Citrusgordel', een gebied dat zich uitstrekt over vele tropische en subtropische gebieden. Tegenwoordig wordt de limoen met name geïmporteerd vanuit Mexico en Brazilië. De aanvoer wordt enkele maanden aangevuld met vruchten uit Israël.

limoenen zijn zó lekker

Limoen is friszuur van smaak en iets zuurder dan citroen. Gebruik de limoen als een citroen. Pers de vrucht uit en drink het sap gesuikerd en/of vermengd met water of bijvoorbeeld sinaasappelsap. Gebruik het sap als smaakversterker in fruit­salades, cocktails, gebak, sauzen of als vervanger van bij­voorbeeld azijn. Gebruik de vrucht als garnering bij vis- of vleesgerechten. Parfumeer aperitieven, crèmes, rijst en gebak met de geraspte schil van de vrucht. Het sap van de vrucht voorkomt bruinverkleuring van fruit.

Limoen heeft een groene, dunne, bobbelige schil. Het vruchtvlees is lichtgroen.

kwaliteit van de limoen

Limoenen horen een gave, groene schil te hebben en stevig aan te voelen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je limoenen

Bewaar de limoen bij kamertemperatuur. Zo is de vrucht ruim een week houdbaar.

tips om limoenen schoon te maken

Bij gebruik van de schil, de schil voor gebruik schoonmaken. Bij gebruik van het sap, de vrucht doormidden snijden en uitpersen.

limoenen zijn lekker te combineren met...
Galbani Ricotta
3. 49
Galbani Ricotta Huls 250 Gram
3. 49
perssinaasappels
3. 49
perssinaasappels Net(je) 2 Kilogram
3. 49

bestel je boodschappen bij SPAR

De boodschappen worden door de lokale SPAR bij jou in de buurt geleverd.

✓ vandaag voor 10:00 uur besteld, vandaag geleverd*
 géén minimum bestelbedrag
✓ voor €4,95 thuisbezorgd of op het werk
✓ GRATIS bezorging vanaf €50,-
✓ veilig achteraf betalen

recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier