alles over de sinaasappel

herkomst & beschikbaarheid van de sinaasappel

De sinaasappel komt van oorsprong uit China en is met meer dan 400 soorten de belangrijkste citrusvrucht. Sinaasappels worden veel in het Middellandse Zeegebied gekweekt. Ze zijn jaar­rond beschikbaar. Ze worden onder andere uit Griekenland, Argentinië, Brazilië, Cyprus en Zuid­ Afrika gehaald.

sinaasappelen zijn zó lekker

Sinaasappels zijn er in verschillende smaken van zoet tot iets bitter. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn handsinaasappels uitermate geschikt om uit het vuistje te eten. Perssinaasappels zijn ideaal om uit te persen en het sap te drinken of te verwerken in sauzen of desserts. Sinaasappels zijn bovendien te gebruiken in desserts, gebak en fruitsalades. In partjes wordt de vrucht ook als garnering gebruikt.

Sinaasappels zijn niet per definitie oranje; ze kunnen ook geel of roodgevlekt zijn. Sinaasappels hebben de welbekende aromatische geur die bij het pellen van de vrucht vrijkomt. Er zijn twee soorten sinaasappels: hand- en perssinaasappels. Perssinaasappels bevatten over het algemeen meer sap dan handsinaasappels.

kwaliteit van de sinaasappel

Een sinaasappel hoort egaal van kleur te zijn en een glanzende, stevige schil te hebben. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen. Gebruik bovendien de neus; beschimmelde sinaasappels ruiken muf, verwijder deze zo snel mogelijk.

zo bewaar je sinaasappelen

Sinaasappels zijn goed houdbaar. In de koelkast of bij kamertemperatuur zijn ze twee weken houdbaar.

tips om sinaasappelen schoon te maken

Pel de sinaasappel, verdeel de vrucht in partjes en eet hem op of pers de sinaasappel uit.

sinaasappelen zijn lekker te combineren met
recalls | bekijk ze hier!