4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Basisrecept biefstuk

Basisrecept biefstuk

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is.
  • 3 Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium’ biefstuk.
  • 4 Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser.
  • 5 Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté