gemiddeld
35 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Klassieke appelbeignets

Klassieke appelbeignets

ingrediënten


35 min
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 appels

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

frituurpan

wok

keukenpapier

  • 1 Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa ½ cm dik.
  • 2 Verhit de olie in de (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.
  • 3 Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté