8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Lemon curd-cheesecake

Lemon curd-cheesecake

ingrediënten


30 min
8 personen
3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

600 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Hak de kandijkoekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de helft van de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de ingevette taartvorm met bakpapier en verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Druk goed aan. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven.
  • 2 Klop intussen de roomkaas los met 200 gram suiker en de vanillesuiker. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg vervolgens 3 eieren en de rasp van 1 citroen toe.
  • 3 Neem de bodem uit de oven en schenk het roomkaasmengsel erop. Bak de taart circa 50 minuten in de oven.
  • 4 Verhit de overige citroenrasp met het citroensap, de rest van de boter en de overige suiker in een (steel)pan en laat smelten.
  • 5 Klop de overige 2 eieren los in een kom. Giet het boter-citroenmengsel al roerend langzaam bij de eieren, om stollen te voorkomen. Schep deze lemon curd terug in de pan en laat koken tot het mengsel de dikte van vla heeft. Laat de lemon curd goed afkoelen.
  • 6 Neem de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Verdeel de lemon curd over de cheesecake zodra ze allebei zijn afgekoeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 14 gram
recalls | bekijk ze hier