eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Pannenkoeken basisrecept

Pannenkoeken basisrecept

ingrediënten


15 min
1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

120 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Giet er een beetje melk op en breek de eieren erboven.
  • 3 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 4 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 5 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoge stand goed voor.
  • 6 Laat een klontje boter smelten en verdeel gelijkmatig over de pan. Klop het beslag nogmaals door.
  • 7 Giet, terwijl je de pan ronddraait, ¼ deel van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek op een hoge stand. Keer snel om met behulp van een platte spatel.
  • 8 Bak de andere kant nog 1 minuut en laat de pannenkoek dan op een voorverwarmd bord glijden.
  • 9 Bak van de rest van het beslag nog 3 pannenkoeken.

bereidingstip

Afhankelijk van je smaak voor dikke of dunne pannenkoeken en de eventuele vulling kun je zelf bepalen hoeveel beslag je per keer gebruikt.. e kunt een stapel pannenkoeken in een oven van 60°C lekker warm en knapperig houden onder een stukje aluminiumfolie. Als je dit doet op een bord boven een pan water blijven de pannenkoeken weliswaar warm, maar worden ze ook erg zacht. . Houd een bakje gesmolten boter en een (siliconen) bakkwast bij de hand om de pan steeds mee in te smeren. Zo gebruik je altijd net genoeg boter en is deze snel op temperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes