voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan

dé smaakmaker van het seizoen!

meer over mijnboer

tomaten van kwekerij It Wiid

In het Friese dorpje Wier worden in kwekerij It Wiid tomaten op een duurzame manier geteeld voor Smeding. In deze bijzondere kwekerij staat passie voor mensen en tomaten centraal. Speciaal voor Smeding kweekt It Wiid zoete cherrytomaatjes. De smaak is lekker zoet en uniek met een knapperige bite.

Sinds dit jaar teelt kwekerij It Wiid ook residu vrij. Sinds dit jaar maken zij alleen gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen beschermen de plant tegen plagen en ziektes. Het was voor Johan en zijn collega’s van de kwekerij wel even wennen: ‘nu we overgestapt zijn op biologische bestrijdingsmiddelen moet je de planten vaker controleren. Maar we doen het met alle plezier, wij vinden het als kwekerij belangrijk dat we een positieve bijdrage leven aan het milieu.’ Je kan de tomaten van Johan herkennen aan het Mijnboer label.

bijzondere medewerkers

In de kassen in Wier lopen meer medewerkers rond dan bij andere kassen. It Wiid is namelijk een sociale werkvoorziening van Empatec en Pastiel. Hier re-integreren mensen op de arbeidsmarkt. Mensen met bijvoorbeeld een uitkering groeien door naar een betaalde baan.

leerzaam

De medewerkers leren veel: een gezellig praatje maken met collega’s, de hele dag doorwerken en op tijd komen. Maar ze leren ook alle facetten van het vak: de planten goed verzorgen, tomaten plukken en sorteren.

Mijnboer. Dé smaakmaker van het seizoen

Ongelooflijk misschien, maar er zijn honderden bijzondere groente- en fruitsoorten van Nederlandse bodem die door veel mensen zijn vergeten. Zou jij hiermee aan de slag willen door deze bijzondere smaakmakers te telen? Of er een bijzonder gerecht van te maken? Of wil je graag duurzaam eten uit het seizoen? Dan hebben wij goed nieuws. Mijnboer maakt deze bijzondere producten uit het seizoen bereikbaar voor iedereen. Wij zorgen dat jij dé smaakmaker van het seizoen kunt zijn, of je nu teler of consument bent.

elk seizoen verrassend lekker

Mijnboer helpt je op een natuurlijke manier te variëren. Met bijzondere groente- en fruitsoorten van het seizoen bij jou uit de buurt. Mijnboer heeft namelijk in elk seizoen verse primeurs die jou inspireren om onderscheidende gerechten te maken. Zo worden de eenvoudigste gerechten weer een ware smaaksensatie. Met de complimenten voor de kok.

verantwoord eten, natuurlijk Nederlands

Kook en serveer eten met een goed gevoel, omdat de producten van Mijnboer op duurzame wijze geteeld worden. Ze worden geproduceerd en aangeboden in ons eigen land. Deze keuze voor de regio is heel bewust, want het is goed voor de lokale economie, het bespaart transportkilometers en daardoor kunnen we nét iets later – dus rijper – oogsten. Dit alles komt de smaak ten goede.