Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft een prachtige, robijnrode kleur. Een krachtig bier met een moutig karakter. Lekker bij: vleesgerechten en rijke kaas, of een pizza met ham en kaas.
Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte bouwproces duurt 90 dagen, garandeert een pure stijl, geeft een delicate pareling en alcoholzoete smaak. Lekker bij: salades, kip, witte of vette vis, jonge en romige kazen.
Grolsch Rijke Herfstbok is een karaktervol bier met een stevige, zacht zoete smaak. Proef het aroma van kruiden, kaneel, rozijnen en een vleugje bosbessen. Lekker bij: stevige maaltijden, zoals wild, vis, geroosterd of gerookt vlees en natuurlijk stamppotten of pittige kazen.
drink bier met plezier
Wanneer het zonnetje ook maar een beetje gaat schijnen is het tijd om naar buiten te gaan! Lekker de tuin in of het terras op. Bij zo'n lekker zonnetje drink is het heerlijk om te proosten met een lekker biertje. Speciaal bier kan nogal eens zwaar vallen, probeer daarom een lekker fris biertje. Kies voor een Corona met een citroentje, een lekkere appelcider of een heerlijk witbier. Proost!
dat is nog eens lekker makkelijk
compact verpakt en online te bestellen
een goed glas bier
Heb je zin in een speciaalbiertje? Dan is de vraag welke je kiest. Als je van droge witte wijn houdt, dan past een Saisonbier zoals een Brand Siason of IPA bij je. Ben je liefhebber van zoeter pils zoals Jupiler, probeer dan eens een Leffe Blond. Houd je juist van een bittere pils? Proef dan een Affligem blond. Tripelbieren zijn voor de echte krachtpatsers, het hogere alcoholpercentage proef je!
Speciaal Bieren zijn populair, toch kiezen niet alle pils drinkers voor een speciaalbiertje omdat ze het een beetje heftig vinden. Door de ruime keuze, maar ook door de bewuste keuzen zie je het aantal smaakvariaties in bieren en pils stijgen. Zo komen er steeds meer biertjes met een lager alcoholpercentage op de markt omdat men bewuster omgaat met alcohol inname. Brouwerijen komen met steeds meer nieuwe soorten ongefilterd, ongepasteuriseerd of bier gebrouwen met een speciaal soort gist. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de nieuwe pils soorten.
Een andere ontwikkeling is dat er bij de menu’s in restaurants naast wijnsuggesties ook bier- en zelfs thee suggesties worden gegeven. Welk biertje kies je bij welk gerecht? Kies bij vet eten, zoals bijvoorbeeld pizza, vooral geen donker bier. Donkere bieren hebben weinig hopbitterheid en benadrukken daardoor de smaak van vet in eten, hierdoor kun je een vol gevoel krijgen. Wat drink je dan wel bij pizza? Nou een IPA bijvoorbeeld. Dat is een top combinatie. Bij witvis of kip kies je voor een blond biertje en bij rood vlees smaakt dubbelbier erg goed.
Oké, met deze adviezen hebben we je misschien een beetje op weg geholpen, maar met alle biersoorten van tegenwoordig vind je het misschien alsnog lastig om een biertje uit te kiezen dat jij lekker vindt en wat passend is bij een gerecht. We geven je een aantal suggesties.
WEB01-SPAR-PU