SPAR bier special

doe mij maar alcoholvrij

heel bewust en een lekker alternatief

Pils of speciaal bier?

Speciaal Bieren zijn populair, toch kiezen niet alle pils drinkers voor een speciaalbiertje omdat ze het een beetje heftig vinden. Door de ruime keuze, maar ook door de bewuste keuzen zie je het aantal smaakvariaties in bieren en pils stijgen. Zo komen er steeds meer biertjes met een lager alcoholpercentage op de markt omdat men bewuster omgaat met alcohol inname. Brouwerijen komen met steeds meer nieuwe soorten ongefilterd, ongepasteuriseerd of bier gebrouwen met een speciaal soort gist. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de nieuwe pils soorten.

bier suggesties bij het menu

Een andere ontwikkeling is dat er bij de menu’s in restaurants naast wijnsuggesties ook bier- en zelfs thee suggesties worden gegeven. Welk biertje kies je bij welk gerecht? Kies bij vet eten, zoals bijvoorbeeld pizza, vooral geen donker bier. Donkere bieren hebben weinig hopbitterheid en benadrukken daardoor de smaak van vet in eten, hierdoor kun je een vol gevoel krijgen. Wat drink je dan wel bij pizza? Nou een IPA bijvoorbeeld. Dat is een top combinatie. Bij witvis of kip kies je voor een blond biertje en bij rood vlees smaakt dubbelbier erg goed.

Welk bier bij welk gerecht?

Oké, met deze adviezen hebben we je misschien een beetje op weg geholpen, maar met alle biersoorten van tegenwoordig vind je het misschien alsnog lastig om een biertje uit te kiezen dat jij lekker vindt en wat passend is bij een gerecht. We geven je een aantal suggesties.

Terugroepactie | Kips Vega Paté