sluit filter

bloemkool, spruiten, kool en broccoli

oer-Hollandse en super lekker

broccoli, bloemkool, kool, spruiten


broccoli
1. 59
broccoli Wikkel 500 Gram
1. 59
bloemkool
1. 79
bloemkool Los 1 Stuks
1. 79
broccoli
1. 59
broccoli Wikkel 500 gram
1. 59
spitskool
1. 59
spitskool Krimp 1 Stuks
1. 59
Krautboy zuurkool naturel
0. 75
0. 75
paksoi
1. 75
paksoi Wikkel 1 stuks
1. 75
de lekkerste aardappels

de lekkerste aardappels

Vastkokend, kruimig, zoet, in plakjes of in blokjes gesneden aardappels. Altijd lekker en héél veelzijdig!

chinese Kool
1. 79
chinese Kool Wikkel 1 Stuks
1. 79
witte kool
2. 75
witte kool Wikkel 1 stuks
2. 75
rode kool
2. 75
rode kool Wikkel 1 stuks
2. 75
biologische broccoli
1. 99
biologische broccoli Los 350 Gram
1. 99
Krautboy zuurkool kruiden
0. 95
0. 95
Krautboy biologische zuurkool
0. 89
0. 89
bloemkool
3. 75
bloemkool Zak 1 Stuks
3. 75

bloemkool met een papje....

Ome Willem zong er vroeger over 'bloemkool met een papje' en moeder of grootmoeder zette het op tafel. Een ongesneden bloemkool met een wit papje en met een beetje geluk een snuf nootmuskaat. Lekker traditioneel, maar niet meer helemaal van deze tijd. Gelukkig is de bloemkool bezig met een comeback! Sinds bloemkolen in de keukenrobot tot 'bloemkool rijst' wordt vermalen of de basis is van een pizzabodem, is de bloemkool hot! En gelukkig maar, want je kunt deze prachtige groente grillen, roosteren, frituren en het is zelfs lekker in een groentencurry. Welkom terug bloemkool!

vergeet vooral de brocolli niet

In de jaren tachtig kreeg de broccoli steeds meer voeten in de aarde. Het groene broertje van de bloemkool werd steeds vaker op tafel gezet. Spannend zo'n nieuwe groente! Daar waar de bloemkool met een wit papje werd gegeten, werd de brocolli rijkelijk overgoten met een lekkere saus, zoals kaassaus. Hiermee past de broccoli dan ook perfect bij de Hollandse pot, maar ook in wokgerechten is de broccoli een lekkere groente met een flinke bite! De roosjes zijn heel smaakvol, maar nog lekkerder is de stronk. Snijd deze in plakjes of blokjes en kook deze mee. De smaak van de broccolistronk is rijk en de structuur is bijna romig te noemen. 

op hete kolen

Kolen zijn er in vele maten, kleuren en soorten en dat maakt deze groente zo ontzettend boeiend. De boerenkool doet het tegenwoordig heel goed door z'n 'superfood' kwaliteiten, de witte kool, spitskolen en spruitjes lijken een beetje in de schaduw te staan. En dat is zonde. Want je kunt van kool de lekkerste salades maken, je kunt ze smoren, gebruiken in de Oosterse keuken en zelfs grillen. Koolsla is favoriet in de Griekse keuken en bij de BBQ, maar een salade van rode kool zie je veel minder vaak, probeer dat eens. Maak een rijke salade van fijngesneden rode kool, koriander, rode pepertjes en sinaasappeldressing.

recall SPAR garnalen surimi salade, 150 gram bekijk hier