sluit filter

bloemkool, spruiten, kool en broccoli

oer-Hollandse en super lekker

broccoli, bloemkool, kool, spruiten


broccoli
1. 39
broccoli Wikkel 500 Gram
1. 39
bloemkool
2. 15
bloemkool Los 1 Stuks
2. 15
bloemkool weetjes

bloemkool weetjes

Hier vind je alles wat je wilt weten over bloemkool. Zoals recepten, bewaartips en de herkomst!

spruiten
0. 75
spruiten Wikkel 500 Gram
0. 75
boerenkool
1. 59
boerenkool Zak 300 Gram
1. 59
spitskool
1. 59
spitskool Krimp 1 Stuks
1. 59
spruiten
2. 15
spruiten Zak 350 Gram
2. 15
broccoli
1. 39
broccoli Wikkel 500 Gram
1. 39
paksoi
1. 25
paksoi Wikkel 1 Stuks
1. 25
de lekkerste aardappels

de lekkerste aardappels

Vastkokend, kruimig, zoet, in plakjes of in blokjes gesneden aardappels. Altijd lekker en héél veelzijdig!

zuurkool
1. 25
zuurkool Bakje 250 Gram
1. 25
Krautboy zuurkool wijn
1. 25
Krautboy zuurkool wijn Zak 520 Gram
1. 25
bloemkoolroosjes
2. 55
bloemkoolroosjes Zak 400 Gram
2. 55
rode kool
2. 25
rode kool Wikkel 1 Stuks
2. 25
chinese Kool
1. 59
chinese Kool Wikkel 1 Stuks
1. 59
Krautboy zuurkool kruiden
0. 85
0. 85
Krautboy biologische zuurkool
0. 99
0. 99
broccoliroosjes
2. 55
broccoliroosjes Zak 400 Gram
2. 55
spitskool
1. 99
spitskool Zak 400 Gram
1. 99
koolraap
2. 39
koolraap Zak 400 Gram
2. 39
witte kool
2. 25
witte kool Wikkel 1 Stuks
2. 25
bloemkool
2. 39
bloemkool Zak 1 Stuks
2. 39
biologische broccoli
2. 15
biologische broccoli Los 350 Gram
2. 15
Krautboy zuurkool kerrie
1. 17
1. 17
groene  kool
1. 99
groene kool Wikkel 1 Stuks
1. 99
broccoli/bloemkool EKO
3. 59
broccoli/bloemkool EKO Pak 400 Gram
3. 59

herkomst & beschikbaarheid van de spruit

Spruiten werden in het midden van de 18e eeuw voor het eerst in België gesignaleerd. Rond het jaar 1800 bereikten de spruiten Engeland en Frank­rijk. Spruiten behoren tot de familie van Brassica, de koolsoorten. De spruit is een Oer-Hollandse groente, die met name in de herfst- en winter­ maanden gegeten wordt. Spruiten zijn beschik­baar van Nederlandse bodem van oktober tot en met half februari.

spruiten zijn zó lekker

Spruiten hebben een pittige koolsmaak. Kook spruiten in ruim water. In tegenstelling tot alle andere groenten blijft vitamine C in spruitjes beter bewaard als ze in ruim water worden gekookt. Spruiten worden vooral als hoofd­gerecht gegeten. Ze zijn geschikt voor zeer uiteenlopende bereidingswijzen: Oer-Hoilands met aardappelen, jus en vlees, maar ook in de wok of in de soep zijn spruiten overheerlijk te bereiden. Spruiten zijn ook geschikt om te stomen of smoren en te laten sudderen in bouillon met uienringen en specerijen. Laat de typische spruitjeslucht verdwijnen door tijdens het koken een ui of een scheutje azijn of koffiemelk aan het kook ­ water toe te voegen.

Spruiten zijn kleine, stevige, heldergroene vaste 'kooltjes ', die groeien in de oksels van spruitkool. De kleine, groene kooltjes zitten vol vitamine C die zelfs tijdens het koken intact blijven. Ze hebben een frisse, groene kleur en voelen lekker stevig aan.

kwaliteit van de spruit

Spruiten horen hard, goed gesloten en egaal groen van kleur te zijn. Spruiten mogen geen gele bladeren hebben en moeten vrij zijn van luis. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je spruiten

Bewaar spruiten in de groentelade van de koelkast. Zo zijn ze 2 tot 5 dagen houdbaar. Spruiten zijn geschikt om in te vriezen. De blancheertijd is 3 minuten.

tips om spruiten schoon te maken

Snijd een dun plakje van het stronkje weg en verwijder de lelijke of beschadigde blaadjes. Kruis van grote spruiten de stronkjes in met een mes; dit verkort de kooktijd.

recall Verstegen: Sesamzaad heel, Japanse Mix & Kruidenmix pasta pizza bekijk hier