vis op de BBQ

Lekker, vis op de BBQ! Vang je ze dit keer zelf, of haal je ze bij jouw SPAR? Van kabeljauw tot zalm en van forel tot paling: het smaakt heerlijk nadat je het op de barbecue hebt gegrilld. Bij de bereiding van vis op de BBQ heb je verschillende mogelijkheden. Kies niet alleen voor het grillen van vis, maar maak bijvoorbeeld ook je eigen vispakketje met aluminiumfolie. Door de vis lekker te kruiden, krijgt deze nog meer smaak! Welke vissoort is jouw favoriet?

vispakketje op de barbecue

Kies voor tilapia filets, zalm of bijvoorbeeld garnalen in een vispakketje op de barbecue. Het voorkomt dat de vis aanbrandt en maakt het combineren van verschillende ingrediënten heel eenvoudig! Kies bijvoorbeeld voor een moot zalm, wat dille en schijfjes citroen. Het geeft je vispakketje op de BBQ een hele fijne, zachte smaak! Zo vanuit het water op het vuur. Daarbij hebben de vispakketjes een feestelijke uitstraling. Ideaal, wanneer je samen met de buurtjes of familie gaat barbecueën. Het leuke aan een vispakketje is dat je deze ook in de oven kunt maken. Perfect, wanneer het gerecht in de smaak valt en je deze ’s winters op het menu wil kunnen zetten!

vis met wijn is fijn

Een heerlijk vispakketje op de BBQ creëer je door garnalen te combineren met onder andere wat witte wijn. Ook een schijfje citroen, een paar strookjes paprika en wat zwarte olijven mogen niet ontbreken. Geef het vispakketje meer smaak, door een teentje knoflook toe te voegen! Het is voldoende om aan ieder pakketje een scheut witte wijn toe te voegen. Behoud de rest van de fles om tijdens het barbecueën te drinken. Gezelligheid gegarandeerd! Net zoals een verrukkelijk visgerecht, die kennis en vriend zal verrassen.

zalmpakketje op de BBQ

Naast een vispakketje met garnalen, is ook een zalmpakketje op de BBQ een formule voor succes. Maak je eigen groene pesto en drapeer dit over de moot zalm! Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? SPAR biedt je lekkere pesto uit een potje! Makkelijk en niet minder lekker. Vergeet niet wat tomaten, courgette en pijnboompitten aan het zalmpakketje op de BBQ toe te voegen. Top het geheel af met een beetje Parmezaanse kaas en wat olijfolie. Een zalig zalmpje! 

vis voor op de BBQ

Niet alleen vis in een vispakketje op de barbecue verzekert je van een verfijnde smaak. Je kunt de vis ook rechtstreeks op het rooster grillen! Smeer het rooster vooraf goed in met wat olie. Het voorkomt dat de vis aan het rooster vast blijft plakken of al snel verbrandt. Kijk daarbij goed naar het type vis wat je op het rooster legt. Onder meer stevige visjes als tonijn, zalm en zwaardwis zijn zeer geschikt voor op de BBQ. Kies je voor het grillen van schelpdieren als gamba’s? In dat geval kan het slim zijn om ze op een prikker te rijgen. Zo blijven ze makkelijker op het rooster liggen. Andere geschikte vissoorten zijn kabeljauw en forel.

handige BBQ accessoires

Leuk al die BBQ tips, maar nu wil je aan de slag! Welke BBQ accessoires mogen niet ontbreken? Begin met de barbecue zelf of kies voor een wegwerpvariant. Er is niets fijner, dan samen romantisch barbecueën in een park zonder je complete BBQ mee te hoeven nemen! De wegwerpvariant kan na één keer weggegooid worden. Kies je voor een grote barbecue? Vergeet in dat geval niet de aanmaakblokjes mee te nemen!

 

Om de vis stevig op z’n plek te houden kan een visklem slim zijn. Bij een visklem zit het rooster zowel aan de boven-, als onderzijde van de vis. Ook handig wanneer je de vis wilt draaien! Een alternatief is het gebruik van satéstokjes. Bij voorkeur met een brede onderkant, om het draaien makkelijker te maken. Voor de vispakketjes heb je aluminiumfolie nodig. Wees niet bang, het materiaal zal geen brand veroorzaken!  

een kleurenpalet van sauzen

Maak van het barbecueën een feestje! Kies voor verschillende sauzen, die samen een waar kleurenpalet op je bord vormen. Combineer bijvoorbeeld een knoflooksaus, mosterdsaus, snacksaus en een partysaus. SPAR biedt je deze en diverse andere smaakmakers!

BBQ recepten

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte dat er straks een malse moot zalm op het rooster ligt? Of ga je voor een stukje forel? SPAR biedt je alles om de lekkerste BBQ recepten met vis te kunnen bereiden. Kies bijvoorbeeld voor ons vispakketje met garnalen! Of ga voor een heus zalmpakketje, die je lekker kunt kruiden met dille. Het geeft een frisse smaak aan het visgerecht. Ideaal voor op de warme zomerdagen!

combineer erop los

Ook leuk is een combinatie van verschillende vissoorten! Snijd de stukken vis in kleinere blokjes en rijg ze aan je visspies voor de BBQ. Geef de visspies meer kleur door de vissoorten te combineren met groentes. Onder meer een vrolijk stukje rode- of oranje paprika is hier zeer geschikt voor! Maak het nog gekker, door vis met vlees te combineren.