sluit filter

spinazie

lekker om te koken, wokken in salades en soepen

spinazie


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

2. 49
Zak 450 Gram
2. 49

herkomst & beschikbaarheid van de spinazie

Spinazie is afkomstig uit Zuidwest-Azië of het westen van de Himalaya en werd voor het eerst door de Perzen geteeld. Zij brachten de groente in de 7e eeuw vanuit Nepal naar China. In de 11e eeuw werd spinazie voor het eerst in Europa geïntroduceerd door de Moren in Spanje. De naam spinazie komt uit het Arabisch. Spinazie is jaarrond beschikbaar, van maart tot november van Nederlandse bodem. De overige maanden uit Duitsland, Italië en Spanje.

spinazie is zó lekker

Spinazie heeft een zachte smaak. Jongere spinaziebladeren zijn goed rauw te verwerken in salades. Gemengd met andere sla­ bladeren geven ze variatie in smaak, structuur en kleur. Spinazie koken en versnijden met boter of room en vers geraspte nootmuskaat en eventueel wat stukjes bacon toevoegen. Gebruik spinazie ook eens in pannenkoeken, in quiches of groentetaarten. De nieuwe trend is het roerbakken van spinazie.

Spinazie heeft zachte, donkergroene bladeren . De zomervariant heeft ronde bladeren, de bladeren van de wintervariant zijn stekeliger: Spinazie staat bekend om haar hoge ijzergehalte ten opzichte van andere groenten. De bekende tekenfilmheld Popeye, de 'sailorman' die enorme spierballen krijgt als hij spinazie eet, heeft hiertoe bijgedragen. Spinazie is ook rijk aan vitamine A. E en antioxidanten.

kwaliteit van de spinazie

Spinazie moet groen van kleur zijn en hele, frisse bladeren hebben. Bovendien moet spinazie bij ontvangst koel en knap­perig aanvoelen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen .

zo bewaar je spinazie

Eet spinazie bij voorkeur zo vers mogelijk. De groente bestaat overwegend uit water en is dus zeer kwetsbaar. Spinazie is in de open verpakking 1 tot 2 dagen te bewaren in de koelkast. Spinazie kan worden ingevroren . De blancheertijd is 2 tot 3 minuten.

tips om spinazie schoon te maken

Was de spinazie grondig en verwijder de dikke stelen. Snijd spinazie niet, het product wordt hierdoor bederfelijk en verliest zijn voedingsstoffen.