sluit filter

courgette, komkommer en aubergines

lekker in salades, wokgerechten en ovenschotels

courgette, komkommer, aubergine


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

komkommer
0. 89
komkommer Wikkel 1 Stuks
0. 89
courgette
0. 79
courgette Wikkel 1 Stuks
0. 79
aubergine weetjes

aubergine weetjes

Hier vind je alles wat je wilt weten over aubergines. Zoals recepten, bewaartips en de herkomst!

aubergine
0. 79
aubergine Wikkel 1 Stuks
0. 79
komkommer
0. 89
komkommer Wikkel 1 stuks
0. 89
4 personen
20 min
4 personen
40 min
4 personen
20 min

courgettes in alle vormen en maten

We kennen de courgette misschien wel het meeste uit de Italiaanse keuken, die heerlijke zucchini. Lekker om te bakken in een krokant korstje van parmezaanse kaas en broodkruim of maak van courgettes en aubergines een klassieke melanzane. De laatste tijd worden courgettes steeds meer in salades gebruikt en zie je hem zelfs in spaghetti vorm, want oh oh oh... je eet toch geen koolhydraten?! 

aubergines in de Arabische keuken

De aubergine is een groente waar niet iedereen even dol op is. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niets. En dat is best wonderlijk. De aubergine kan namelijk, net zoals tal van andere groenten, zo veelzijdig worden gebruikt. Gril de aubergines, gebruik ze in ovenschotels, sauzen of pof deze lekkere groente en maak er Baba Ganush van, heerlijk op een toastje.

het is altijd komkommertijd

Het is grappig om te merken dat groenten steeds creatiever worden gebruikt. Werd de komkommer eerst alleen in rauwkostsalades gebruikt, nu zie je de komkommer ook terugkomen in roerbakgerechten, in sushi en is het zelfs een delicate toevoeging aan een glas Gin Tonic. En zo gek is dat natuurlijk niet,  komkommers zijn heerlijke, fris en hebben een subtiele smaak. 

recalls | bekijk ze hier!