sluit filter

van Hollandse bodem

courgette, komkommer, aubergine


komkommer
0. 75
komkommer Wikkel 1 Stuks
0. 75
courgette
0. 99
courgette Wikkel 1 stuks
0. 99
aubergine
0. 85
aubergine Wikkel 1 Stuks
0. 85
biologische komkommer
1. 39
biologische komkommer Los 1 Stuks
1. 39
mini courgettes
2. 99
mini courgettes Geen spec 250 Gram
2. 99
8 personen
20 min
4 personen
40 min
12 personen
20 min

courgettes in alle vormen en maten

We kennen de courgette misschien wel het meeste uit de Italiaanse keuken, die heerlijke zucchini. Lekker om te bakken in een krokant korstje van parmezaanse kaas en broodkruim of maak van courgettes en aubergines een klassieke melanzane. De laatste tijd worden courgettes steeds meer in salades gebruikt en zie je hem zelfs in spaghetti vorm, want oh oh oh... je eet toch geen koolhydraten?! 

aubergines in de Arabische keuken

De aubergine is een groente waar niet iedereen even dol op is. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niets. En dat is best wonderlijk. De aubergine kan namelijk, net zoals tal van andere groenten, zo veelzijdig worden gebruikt. Gril de aubergines, gebruik ze in ovenschotels, sauzen of pof deze lekkere groente en maak er Baba Ganush van, heerlijk op een toastje.

het is altijd komkommertijd

Het is grappig om te merken dat groenten steeds creatiever worden gebruikt. Werd de komkommer eerst alleen in rauwkostsalades gebruikt, nu zie je de komkommer ook terugkomen in roerbakgerechten, in sushi en is het zelfs een delicate toevoeging aan een glas Gin Tonic. En zo gek is dat natuurlijk niet,  komkommers zijn heerlijke, fris en hebben een subtiele smaak. 

recall Verstegen tafelstrooiers bekijk hier