sluit filter
fruit, groente, aardappels groenten courgette, komkommer, aubergine

courgette, komkommer, aubergine


komkommer
0. 89
komkommer Wikkel 1 stuks
0. 89
courgette
0. 99
courgette Wikkel 1 stuks
0. 99
asperges klasse AA
1. 30
asperges klasse AA XX 100 gram
1. 30
aubergine
1. 19
aubergine Wikkel 1 stuks
1. 19
biologische komkommer
1. 49
biologische komkommer Zak 1 stuks
1. 49
Spar komkommer snoep
1. 99
Spar komkommer snoep Beker 4 stuks
1. 99
Asperge topper wit 200 gram
4. 99
4. 99
maaltijdpakket tandoori wrap
4. 99
4. 99
Mijn Boer Tijgeraubergines
4. 98
4. 98
Asperges geschild 400 gram
6. 99
6. 99
Mijnboer groene pompoen
2. 99
2. 99
8 personen
20 min
4 personen
40 min
12 personen
20 min

courgettes in alle vormen en maten

We kennen de courgette misschien wel het meeste uit de Italiaanse keuken, die heerlijke zucchini. Lekker om te bakken in een krokant korstje van parmezaanse kaas en broodkruim of maak van courgettes en aubergines een klassieke melanzane. De laatste tijd worden courgettes steeds meer in salades gebruikt en zie je hem zelfs in spaghetti vorm, want oh oh oh... je eet toch geen koolhydraten?! 

aubergines in de Arabische keuken

De aubergine is een groente waar niet iedereen even dol op is. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niets. En dat is best wonderlijk. De aubergine kan namelijk, net zoals tal van andere groenten, zo veelzijdig worden gebruikt. Gril de aubergines, gebruik ze in ovenschotels, sauzen of pof deze lekkere groente en maak er Baba Ganush van, heerlijk op een toastje.

het is altijd komkommertijd

Het is grappig om te merken dat groenten steeds creatiever worden gebruikt. Werd de komkommer eerst alleen in rauwkostsalades gebruikt, nu zie je de komkommer ook terugkomen in roerbakgerechten, in sushi en is het zelfs een delicate toevoeging aan een glas Gin Tonic. En zo gek is dat natuurlijk niet,  komkommers zijn heerlijke, fris en hebben een subtiele smaak. 

asperges, het witte goud

De klassieke asperge met een botersausje, aardappeltje, gekookte ham en een geprakt eitje is een favoriet gerecht van velen. Zodra dit gerecht op de kaart van een restaurant staat, is het bijna niet te weerstaan. Wanneer je zelf asperges gaat bereiden, dan is het schillen het halve werk. Bewaar de schillen en de uiteindes van de asperge en trek hier een lekkere bouillon van, op die manier haal je het beste uit het witte goud.