sluit filter

sla en salade

vers van het veld

sla


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

rauwkost komkommer
2. 59
rauwkost komkommer Zak 150 Gram
2. 59
1. 99
Wikkel 1 Stuks
1. 99
zin in iets fris?

zin in iets fris?

Geen zin in een zware maaltijd met weer? Probeer dan eens onze verse kant-en-klare salades!

1. 29
Wikkel 1 Stuks
1. 29

ijzersterke salade

Slateler Adrie van den Einden woont nog steeds bij het bedrijf waar hij als jongen opgroeide. Zijn vader teelde spruitkool, bonen en prei. Adrie nam het bedrijf van hem over, maar deed dat op geheel eigen manier. Hij specialiseerde zich in bladgewassen en duurzaamheid staat bij hem voorop.

iets uit niets

‘Je begint met een stuk land. Met je trekker en je ploeg draai je de grond om. Je gaat zaaien, beregent de grond. Het zonnetje schijnt en dan, door jouw toedoen, ontstaat er uit niets iets. Je creëert iets moois waar mensen blij van worden en een lekkere maaltijd mee kunnen maken.’ Adrie van den Einden weet precies waarom hij net als zijn ouders de tuinbouw in gegaan is. Als jongen hielp hij zijn ouders en hij was enthousiast. Hij ging naar de middelbare tuinbouwschool en begon direct als ondernemer. ‘Eerst huurde ik een stuk land van mijn vader en geleidelijk heb ik zijn bedrijf overgenomen. Ik wilde wel graag mijn eigen ding doen.’

Adrie focust zich met zijn bedrijf op de wens van de klant. De prei en bonen maakten al snel plaats voor bladgewassen zoals spinazie, veldsla en rucola. Ook biedt Adrie verschillende gemengde slasoorten waaronder een seizoensmix van babyleaf. Een smaakvolle combinatie van jong geoogste slasoorten. Tegenwoordig heeft hij zelfs een mix met eetbare viooltjes!

zo duurzaam mogelijk

Adries klantgerichte manier van denken werkt. Het gaat goed met zijn kwekerij Green Specialties. Het bedrijf teelt niet alleen, maar wast en verpakt ook haar eigen producten. Als eigenaar zet Adrie nu vooral de grote lijnen uit voor zijn 100 medewerkers. Zo doet hij er alles aan om zo duurzaam mogelijk te telen. ‘Duurzaam ondernemen past bij ons. We gaan verder dan alleen zonnepanelen voor duurzame stroom. Zo hebben we een waterzuiveringsinstallatie waardoor we 70% water besparen bij het wassen van de sla.’ Dit water wordt daarna nog een keer gezuiverd en weer terug gegeven aan de bodem, hierdoor ontstaat een circulair systeem. In 2017 is besloten om met een deel van het bedrijf over te gaan op biologische teelt. ‘Dit is voor ons bedrijf en onze klanten een interessante ontwikkeling waar we veel van leren.’ Ook qua producten is Green Specialties innovatief. ‘We hebben goed opgeleide medewerkers in dienst die met mooie ideeën komen. Het gaat bij ons allemaal om een mooi eindproduct voor de consument.

gevoel met het product

Adrie staat nog steeds dagelijks in het veld. ‘Leiding geven aan een bedrijf als dit kan niet vanaf een bureau. Ik sta elke dag op het land en zit soms zelfs nog op de trekker. Om te kunnen plannen moet je weten hoe alles erbij staat op het veld, je moet het gevoel met het product hebben.’