filter en sorteer
Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Stop met zoeken naar al je ingrediënten voor een wereldsgerecht. Alle ingrediënten hebben we in 1 lijstje geplaatst. Met 1 druk op de knop vul jij je winkelmandje. Smullen maar!

de lekkerste aardappels

de lekkerste aardappels

aardappels: vastkokend, kruimig, zoet, plakjes of blokjes. Heerlijk veelzijdig!

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Wie beschikt over ingrediënten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

mosterd

mosterd

Verschillende variaties mosterd, lekker bij de maaltijd op de boterham of bij een blokje kaas.

Wat is nu eigenlijk een Hollandse maaltijd?

Vroeger, lang geleden, nog ver voor grootmoeders tijd was de Hollandse maaltijd een stevige maaltijd. De arbeiders hadden een stevige bodem nodig om het land op te gaan. Stevig, zelfgebakken roggebrood werd belegd met het overgebleven, gestolde braadvet van de avond ervoor. ’s Avonds stonden er koolhydraatrijke maaltijden op tafel, gekookte aardappels of bruine bonen, groenten van het land en een stuk vet vlees zoals spek. Om de magen nog even goed af te vullen werd de maaltijd afgesloten met griesmeelpap of broodpudding. Tegenwoordig staat de Nederlander nog steeds bekend om zijn boterhammetje kaas voor de lunch en de hoofdmaaltijd bestaat in veel huishoudens nog steeds uit aardappel, groenten en vlees en wordt afgesloten met een bakje vla of yoghurt.

de geschiedenis van de stamppot

Oeiiii… zodra het vroeger donkerder wordt, begint het verlangen naar een lekkere stamppot te groeien. Hutspot met hachee of zuurkool met zwoerd en rookworst. Het ultieme genot in de herfst en winter! Kun je in de lente nog geen genoeg van stamppot krijgen? Dan kun je natuurlijk altijd een lekker stamppotje maken met andijvie of raapstelen. Je kunt de aardappel ook vervangen door zoete aardappel, dan ligt de stamppot wat minder zwaar op de maag. Wist je dat onze Hollandse boerenkool inmiddels een trend is in de VS? Het wordt gezien als superfood omdat het krachtige antioxidanten heeft, een hoog ijzergehalte en bijvoorbeeld vitamine K bevat. Het is allemaal mooi meegenomen, wij stampen het lekker door de aardappels en serveren het met spek en een scheutje azijn. Stamppot vindt haar oorsprong in de Tachtig jarige oorlog en werd gegeten op de Spaanse legerbasis, het gerecht bestond uit wortelen, pastinaak, uien en vlees. Later werd de pastinaak vervangen door de aardappel.

variatie op het bord

Zoals in de supermarkten duidelijk te zien is kleurt de Nederlandse keuken zich met gerechten uit alle windstreken ter wereld. Knorr speelt hier met haar wereldgerechten handig op in. Als we willen kunnen we iedere dag van de week, misschien wel van de maand genieten van wereldse gerechten. Van Surinaamse roti tot Thaise kip Siam. Lekker en makkelijk! En daar houden wij wel van. Het belangrijkste van de maaltijd is dat je varieert en vers eet. Een pakje mag daar best bij helpen! Zorg dat je minimaal 2 ons groenten en 2 stuks fruit eet en het allerbelangrijkste…. Geniet van je maaltijd!

Terugroepactie | Kips Vega Paté