sluit filter
internationale keuken

alles uit het Oosten!

Chinees, Japans, Indisch... je vindt het bij SPAR

maak je eigen pokébowl!

Oosterse keuken


Gwoon zilvervlies rijst
0. 71
Gwoon zilvervlies rijst Doos 400 Gram
0. 71
Gwoon snelkookrijst
0. 78
Gwoon snelkookrijst Doos 400 Gram
0. 78
Conimex Ketjap Manis
1. 35
Conimex Ketjap Manis Fles 250 Milliliter
1. 35
satésaus

satésaus

ieder gerecht wordt nog lekkerder met een flinke schep pindasaus

Sum&Sam Kroepoek Naturel
0. 99
0. 99
Gwoon nestjes mie
0. 95
Gwoon nestjes mie Doos 500 Gram
0. 95
Honig Nasi-Mix Speciaal
1. 35
1. 35
Honig Kruidenmix Bami Speciaal
1. 16
1. 16
Conimex Kroepoek Naturel
1. 29
Conimex Kroepoek Naturel Stazak 73 Gram
1. 29

kruidige touch!

kruidige touch!

Koriander wordt vaak gebruikt in de Oosterse keuken. Het heeft een citroen-achtige nasmaak.

Lassie toverrijst
1. 35
Lassie toverrijst Pak 400 Gram
1. 35
Lassie zilvervliesrijst voordeel
1. 45
1. 45
Sum&Sam Gebakken Uitjes
0. 66
Sum&Sam Gebakken Uitjes Kuipje 100 Gram
0. 66
Honig Mie Nestjes
1. 35
Honig Mie Nestjes Doos 500 Gram
1. 35
Gwoon mix voor nasi
0. 83
Gwoon mix voor nasi Pak 39 Gram
0. 83
Sum&Sam Kokosmelk Creamy
1. 07
Sum&Sam Kokosmelk Creamy Pak 200 Milliliter
1. 07
Conimex kroepoek cassave
1. 30
Conimex kroepoek cassave Stazak 75 Gram
1. 30
Sum&Sam Sambal Oelek
1. 29
Sum&Sam Sambal Oelek Pot(je) 200 Gram
1. 29
Conimex Woknoedels
1. 49
Conimex Woknoedels Pak 250 Gram
1. 49
Gwoon bami
0. 86
Gwoon bami Pak 67 Gram
0. 86
Gwoon Rijst Basmati
2. 29
Gwoon Rijst Basmati Stazak 1000 Gram
2. 29
Sum&Sam Kroepoek Plak naturel
0. 87
0. 87
Honig Mix Kip Kerriesaus
1. 35
1. 35
Inproba chilisaus sweet
1. 18
Inproba chilisaus sweet Fles 850 Milliliter
1. 18
Gwoon Pandan Rijst
1. 99
Gwoon Pandan Rijst Stazak 1000 Gram
1. 99
Conimex kroepoek Java
1. 29
Conimex kroepoek Java Stazak 75 Gram
1. 29
Conimex kroepoek  bali
1. 34
Conimex kroepoek bali Zak 75 Gram
1. 34
Sum&Sam Kokosmelk
1. 05
Sum&Sam Kokosmelk Blik 400 Milliliter
1. 05
Conimex Mie Chinees
1. 35
Conimex Mie Chinees Pak 250 Gram
1. 35
Lassie basmati rijst extra vezels
1. 99
1. 99
Sum&Sam Kruidenmix Nasi
0. 50
Sum&Sam Kruidenmix Nasi Zakje 19 Gram
0. 50
Bio+ couscous durum
1. 25
Bio+ couscous durum Zak 350 Gram
1. 25
Gwoon roerbaksaus saté
1. 35
1. 35
Sum&Sam atjar tjampoer
0. 92
Sum&Sam atjar tjampoer Pot(je) 340 Gram
0. 92
Conimex mix voor  nasi goreng
0. 83
0. 83
Honig Mie Roerbak
1. 35
Honig Mie Roerbak Doos 300 Gram
1. 35
Sum&Sam Ketjap Manis
0. 94
Sum&Sam Ketjap Manis Fles 250 Milliliter
0. 94
Sum&Sam Woksaus Sweet & Sour
1. 69
Sum&Sam Woksaus Sweet & Sour Fles 175 Milliliter
1. 69
4 personen
30 min
4 personen
40 min
6 personen
45 min

veel variatie in de Oosterse keuken

De term ‘de Oosterse keuken’ is een tamelijk ruim begrip. De basis in de Oosterse keuken bestaat misschien uit rijst, noedels, mie, groenten, vlees, vis en saus… maar daar is dan ook alles mee gezegd. Gerechten uit de Chinese keuken hebben een compleet andere smaak dan Thaise of Japanse gerechten. Dat heeft te maken met de verschillende kruiden en specerijen, maar ook met de bereidingswijze. In Japan bijvoorbeeld is de rijst plakkerig en wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van rauwe vis en groenten, terwijl de Thaise Pandan rijst een grote, gladde en stevige korrel is. In de Vietnamese keuken worden gerechten ofwel kort en snel gebakken, dan wel rauw gebruikt. Terwijl de Indische keuken bekend staat om gerechten met een lange bereidingstijd.

ketjap of sojasaus

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van een Indisch, Japans of Chinees gerecht, dan is de kans groot dat er ketjap of sojasaus moet worden toegevoegd. Vaak wordt er gesproken over lichte of donkere sojasaus of over zoete of zoute ketjap. In ons assortiment hebben we twee veelgebruikte soorten. Ketjap manis, dit is een dikke en stroperige saus, heeft een zoete smaak en wordt gebruikt in de Indonesische keuken. En de Japanse sojasaus, deze sojasaus is donker van kleur en heeft een volle, zoute smaak. Deze saus is lekker om mee te koken en de sushi in te dippen. Ketjap wordt veel gebruikt om in te marineren en het geeft ieder Oosters gerecht direct die lekkere smaak waar je naar op zoek bent. Ben jij gewend om zout toe te voegen aan het eten? Proef dan eerst even, ketjap en soja kunnen gerechten een zoute smaak geven. Zonde als je er teveel van toevoegt! 

de geheimen van de Oosterse keuken

Zoals aangegeven is er nogal wat variatie in de verschillende keukens uit het Oosten. Wanneer je voor het eerst Oosters gaat koken, dan is dat echt even wennen. Er worden kruiden, sauzen en specerijen gebruikt die je misschien niet kent en waarvan je niet weet wat de smaak precies doet. Je leest een recept en hebt werkelijk geen idee! Onze tips?

  1. Google de specerijen en kruiden en lees meer over de achtergrond
  2. Ga naar de Toko en laat je informeren
  3. Proeven, proeven en nog eens proeven
  4. Of… maak gebruik van de gemakken van de Oosterse mixen en sauzen

Met de vele boemboe’s, kruidenpasta’s en kruidenmixen uit ons assortiment kom je een heel eind! Veelal staat op de verpakking hoe je een gerecht moet maken. Neem de tijd, lees de verpakking, koop de ingrediënten en ga aan de slag! Eet smakelijk!

recall SPAR garnalen surimi salade, 150 gram bekijk hier