filter en sorteer
Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Stop met zoeken naar al je ingrediënten voor een wereldsgerecht. Alle ingrediënten hebben we in 1 lijstje geplaatst. Met 1 druk op de knop vul jij je winkelmandje. Smullen maar!

satésaus

satésaus

ieder gerecht wordt nog lekkerder met een flinke schep pindasaus

kruidige touch!

kruidige touch!

Koriander wordt vaak gebruikt in de Oosterse keuken. Het heeft een citroen-achtige nasmaak.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Wie beschikt over ingrediënten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

geen vlees of vis, maar net zo lekker

geen vlees of vis, maar net zo lekker

Een avondje zonder vlees of vis? Kies dan voor een van onze vleesvervangers!

veel variatie in de Oosterse keuken

De term ‘de Oosterse keuken’ is een tamelijk ruim begrip. De basis in de Oosterse keuken bestaat misschien uit rijst, noedels, mie, groenten, vlees, vis en saus… maar daar is dan ook alles mee gezegd. Gerechten uit de Chinese keuken hebben een compleet andere smaak dan Thaise of Japanse gerechten. Dat heeft te maken met de verschillende kruiden en specerijen, maar ook met de bereidingswijze. In Japan bijvoorbeeld is de rijst plakkerig en wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van rauwe vis en groenten, terwijl de Thaise Pandan rijst een grote, gladde en stevige korrel is. In de Vietnamese keuken worden gerechten ofwel kort en snel gebakken, dan wel rauw gebruikt. Terwijl de Indische keuken bekend staat om gerechten met een lange bereidingstijd.

ketjap of sojasaus

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van een Indisch, Japans of Chinees gerecht, dan is de kans groot dat er ketjap of sojasaus moet worden toegevoegd. Vaak wordt er gesproken over lichte of donkere sojasaus of over zoete of zoute ketjap. In ons assortiment hebben we twee veelgebruikte soorten. Ketjap manis, dit is een dikke en stroperige saus, heeft een zoete smaak en wordt gebruikt in de Indonesische keuken. En de Japanse sojasaus, deze sojasaus is donker van kleur en heeft een volle, zoute smaak. Deze saus is lekker om mee te koken en de sushi in te dippen. Ketjap wordt veel gebruikt om in te marineren en het geeft ieder Oosters gerecht direct die lekkere smaak waar je naar op zoek bent. Ben jij gewend om zout toe te voegen aan het eten? Proef dan eerst even, ketjap en soja kunnen gerechten een zoute smaak geven. Zonde als je er teveel van toevoegt! 

de geheimen van de Oosterse keuken

Zoals aangegeven is er nogal wat variatie in de verschillende keukens uit het Oosten. Wanneer je voor het eerst Oosters gaat koken, dan is dat echt even wennen. Er worden kruiden, sauzen en specerijen gebruikt die je misschien niet kent en waarvan je niet weet wat de smaak precies doet. Je leest een recept en hebt werkelijk geen idee! Onze tips?

  1. Google de specerijen en kruiden en lees meer over de achtergrond
  2. Ga naar de Toko en laat je informeren
  3. Proeven, proeven en nog eens proeven
  4. Of… maak gebruik van de gemakken van de Oosterse mixen en sauzen

Met de vele boemboe’s, kruidenpasta’s en kruidenmixen uit ons assortiment kom je een heel eind! Veelal staat op de verpakking hoe je een gerecht moet maken. Neem de tijd, lees de verpakking, koop de ingrediënten en ga aan de slag! Eet smakelijk!

Terugroepactie | Kips Vega Paté