filter en sorteer
vleugje zoet bij 't ontbijt!

vleugje zoet bij 't ontbijt!

Maak je kwark lekker zoetig met een honing topping! Dé lekkerste zoetigheid van moedernatuur!

vitamine bommetjes!

vitamine bommetjes!

Lekker én gezond voor in je schaaltje yoghurt of kwark, nog een toefje honing en smullen maar!

lekker knapperig

lekker knapperig

Maak je ontbijt compleet met onze diverse soorten muesli, rijk aan vezels en vitaminen!

Het biologische huismerk van SPAR

Het biologische huismerk van SPAR

Op een bewuste manier genieten van biologische producten. Bekijk het gehele assortiment hier.

4 personen
10 min

de basis van een gezond ontbijt

Ontbijten is de belangrijkste maaltijd op een dag wordt er wel eens gezegd. Hoewel er bestaan verschillende theorieën over gezond eten… Zo is vasten ook een hit, waarbij je het ontbijt juist moet overslaan. Waar jij ook voor kiest… zuivel in de vorm van yoghurt, kwark of plantaardige yoghurt vormen een uitstekende basis voor een lekker ontbijtje. Het is snel, het is makkelijk en je kunt er van alles bijdoen waardoor jij aan je dagelijkse protie vezels en vitaminen komt. Voeg granola toe, maak een kwarkpannenkoek met vers fruit of gebruik de plantaardige yoghurt als basis voor een gezonde smoothie.

lekker in koude sauzen

Yoghurt en kwark kun je uitstekend gebruiken als basis voor koude sauzen. Mooi meegenomen… het is een uitstekend en veel verantwoorder alternatief voor vette mayonaise of slasaus. Als je een koude saus gaat bereiden, dan raden we je wel aan om voor een volle variant te gaan. Buitenlandse yoghurt leent zich uitstekend voor het maken van bijvoorbeeld tzaziki. Wil jij toch een beetje op je lijn letten, dan kun je natuurlijk een magere variant kiezen, maar dan is de smaak net iets minder vol. Knoflooksaus, eiersalade of een lekkere avocado dip. Gebruik als yoghurt of kwark als basis en je zult iedereen verstelt doen staan.

de lekkerste toetjes met kwark en yoghurt

De smaak van yoghurt en kwark is lekker fris en daarom combineert het zo goed met hartig en zoet. In koude sauzen bijvoorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook de lekkerste toetjes maken met zuivel. Wat dacht je van een koude kwarktaart? Maak de bodem van bastognekoeken of een mengsel van cashewnoten en dadels. Meng gelatine door de kwark, misschien nog wat slagroom en breng op smaak met fruit of honing en zet het in de koelkast. Of maak zelf hangop door yoghurt in een theedoek te gieten, lekbak eronder en een nachtje laten staan. Je weet niet wat je proeft! Heerlijk met kaneel en gebakken appel bijvoorbeeld. Je kunt alle kanten op met kwark en (plantaardige) yoghurt.

Terugroepactie | Kips Vega Paté