de beste zoete kerstdesserts

het hoogtepunt van ieder kerstdiner

Na een lange tijd aan tafel te hebben gezeten voor het diner of gourmetten, breekt het hoogtepunt van de avond aan: je toetje! Heb je dit jaar voor een zelfgemaakt kerstdessert gekozen, of kies je voor kant-en-klare toetjes van SPAR? Een feestelijke aankleding van het bord verbloemt, dat je hier maar weinig tijd in hebt hoeven stoppen. Kijk niet alleen naar de aankleding van het bord. Besteed ook voldoende aandacht aan de eettafel. Plaats hier bijvoorbeeld een klein kerstboompje van SPAR op, die goed aansluit op een fruitboom als dessert. Naast een kerstboompje mogen ook de rode en groene servetten, een mooi servies en zilveren bestek niet ontbreken.

Wat is een geschikt dessert voor Kerst?

Vind je het lastig om een geschikt toetje voor Kerst te verzinnen? SPAR helpt je verder! Na een brunch kan een kopje koffie of thee prettig zijn. Een toetje die hier goed op aansluit is een stukje verse appeltaart. Ook een frisse kwarktaart doet goed na de brunch. Een brunch is de combinatie van een breakfast en lunch, waarbij zoete en hartige hapjes gecombineerd worden. Wanneer je het toetje met kerst na het diner of gourmetten neemt, kan taart wat zwaar vallen. Zie je de volle buiken van je familieleden of vrienden al voor je? Wellicht is een schaaltje fruit of ijs verstandiger. Ook een mousse kan verfrissend werken, zeker in combinatie met een mousserende wijn. Een dessertwijn is een goed alternatief, wanneer je de mousserende wijn al tijdens de borrel hebt ontkurkt.

luxe ogende kerst nagerechten op een rij

Kerst nagerechten moeten er vaak mooi en luxe uitzien. Het past immers bij die oom met z’n overdressed pak, je tante in haar nieuwe jurk of je tienjarige neefje met een stropdas. Dit betekent niet dat een kerstdessert heel duur hoeft te zijn! Maak bijvoorbeeld je eigen taart met een pakje en voorzie deze van wat pistachenoten, een versiering van chocola en stukjes aardbei. Het geeft de taart een feestelijke uitstraling, met een luxe tintje! Ook leuk is een mini yoghurttaartje, welke je besprenkelt met blauwe bessen en zilveren snoepkraaltjes. De taartjes zijn heel gemakkelijk te maken en passen qua kleur bij de witte winter in Nederland. Vergeet niet te vermelden hoelang je in de keuken hebt moeten staan voor de bereidingen van deze nagerechten.

een nagerecht met kerst die iedereen lust

Ben je klaar met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Kies in dat geval voor een simpel nagerecht met kerst. Denk bijvoorbeeld aan een plateau, welke je van verschillende bolletjes ijs voorziet. Drapeer een sliert van chocola over de bolletjes ijs en combineer ze met wat vers fruit. Het geeft je plateau een feestelijke look! Daarbij is dit een toetje die iedereen in de familie lust. Je hebt immers altijd een tante die volgens zichzelf te dik wordt van chocolade, een nichtje die beslist geen zure yoghurt of kwark mag, enzovoorts. Bijkomend voordeel van ijs is het verfrissende karakter hiervan. Heerlijk na de zware varkenshaas of grote stukken kip bij het hoofdgerecht.

makkelijk kerstdessert met inspiratie van SPAR

Niet alleen een plateau met verschillende soorten ijs zal je gasten doen laten smelten. Ook een SPARboom van fruit kan leuk zijn! Heel makkelijk, een kerstboom van kleine stukjes kiwi. Vergeet de kerstballen niet in de boom te hangen met passievrucht, bosbessen en stukjes framboos. Dit toetje is licht, waardoor iedereen hier nog een plekje voor zal hebben. Je hebt immers altijd gasten die al zuchten, wanneer je met het toetje aan komt lopen. Lekker dankbaar, als je hier net minutenlang aan hebt gewerkt! Kijk ook eens naar onze andere recepten voor een dessert met kerst. Het geeft je inspiratie voor het toetje die jouw kerstmenu afsluit.

dessert met kerst van stroopwafel en ijs

Heb je nog niet voldoende inspiratie om de show te stelen met je kersttoetje? Kies in dat geval voor een schaaltje ijs, welke je decoreert met zelfgemaakte sterren. Deze sterren kun je uit een stroopwafel snijden. Weinig ervaring met koken, of wil je snel klaar zijn? Maak in dat geval gebruik van een vormpje. Het vormpje druk je door de stroopwafel, waarna je een aantal prachtige kerstkoeksterren hebt. Niet alleen lijkt het prachtig! Ook zijn de koekjes ontzettend lekker. Combineer het dessert met een kop koffie, om je gasten weer even wakker te krijgen aan het eind van het diner.

combineer je kersttoetje met een dessertwijn

Niet alleen een kopje koffie smaakt vaak goed bij een kersttoetje. Ook een dessertwijn valt doorgaans goed in de smaak! Welke oom kan nog wel een wijntje gebruiken? Wie is de tante, die nóg gezelliger wordt na het glaasje dessertwijn? SPAR biedt je verschillende soorten wijnen voor bij het dessert. Vaak hebben deze wijnen een zoete, zwoele smaak. De perfecte afsluiter van een gezellige avond en het juiste begin van de nacht! Zo hoeft de kerstnacht helemaal niet zo koud te zijn. Naast de verschillende wijnen voor bij het dessert, bieden we tal van theesoorten aan. Kies je voor een winters smaakje, of houd je het simpel met een kop Engelse thee?

Terugroepactie | Kips Vega Paté