zelf koken met gourmet

Ieder z’n eigen kerstdiner

lekkers voor in je pannetje
gekruide aardappel partjes
1. 35
1. 35
pain D'Antan mout
1. 49
pain D'Antan mout Los 400 Gram
1. 49
taugé
1. 49
taugé Bakje 200 Gram
1. 49
groente gourmetschotel
2. 79
groente gourmetschotel Geen spec 300 Gram
2. 79
bistro minikrieltjes
1. 09
bistro minikrieltjes Zak 450 Gram
1. 09
Spar kipdijshoarma
4. 99
Spar kipdijshoarma Tray 400 Gram
4. 99
wijntje erbij?
Huiswijn wit droog
4. 15
Huiswijn wit droog Fles 1 Liter
4. 15
Huiswijn rood soepel
4. 15
Huiswijn rood soepel Fles 1 Liter
4. 15
Fat Barrel Chardonnay
4. 99
Fat Barrel Chardonnay Fles 750 Milliliter
4. 99
Alta Vineyards Chardonnay
3. 99
Alta Vineyards Chardonnay Fles 750 Milliliter
3. 99
Gato Negro Merlot
5. 39
Gato Negro Merlot Fles 750 Milliliter
5. 39
Van Zijl Chardonnay Viognier
5. 99
Van Zijl Chardonnay Viognier Fles 750 Milliliter
5. 99
4 personen
10 min
4 personen
20 min

met wie gourmet jij tijdens Kerst?

De één vindt het heerlijk, voor de ander is het een moetje: de avond waarop familie, vrienden en buren samenkomen voor het kerstdiner. Kies je voor een vijf gangen menu, of houd je het dit jaar simpel met een avondje gourmetten met kerst? SPAR biedt je voor ieder gezelschap een passende gourmetschotel. Gourmetten is niet alleen lekker, het is ook hartstikke gezellig! Praat bij, haal oude herinneringen op en geef alvast een sneak preview van je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zorg dat je op tijd van tafel gaat, om te voorkomen dat je oom weer over z’n jeugd begint. Die verhalen heb je vorig jaar immers ook al gehoord, net als het jaar daarvoor. Om niet met een lege maag aan de gourmettafel plaats te nemen, zou je de gourmet kunnen combineren met een borrel. Ideaal om alvast in de stemming te komen met een glaasje wijn of een speciaalbiertje van SPAR.

voor iedere kerstgourmet een gourmetschotel

Ben je een liefhebber van verschillende stukjes vis op de gourmet? Geef je de voorkeur aan stukjes vlees? Of ga je voor een veggie avond gourmetten? SPAR biedt voor ieder gezelschap een passende gourmetschotel. Zo hoef je deze zelf niet meer samen te stellen! Daarbij verzekert het je van een grote diversiteit aan lekkers voor op je gourmetstel. Welke stukjes vlees of vis mogen voor jou niet ontbreken bij de kerstgourmet? Kijk ook eens naar onze gourmet recepten om het vlees te kruiden, of je eigen lekkers te maken voor op de gourmet.

je eigen gourmetschotel met groenten

Combineer een gourmetschotel met verschillende soorten vis en vlees, met je eigen plateau vol lekkere groenten. Denk bijvoorbeeld aan stukjes champignon of paprika. Heerlijk in combinatie met spekjes of een hamburgertje. Vergeet ook het plakje kaas niet aan je hamburger op de gourmet toe te voegen! Andere groenten die je op je eigen gourmetschotel zou kunnen gebruiken:

lekkere bijgerechten van SPAR 

Naast de gourmetschotels van SPAR, bieden we je tal van lekkere bijgerechten. Kies bijvoorbeeld voor een knapperig stokbrood, of een kant-en-klare aardappelsalade. Bij de broden bieden we diverse dips aan, die samen een fraai kleurenpalet op tafel vormen. Zo ben je in ieder geval verzekerd van een gezellige sfeer! Naast de kant-en-klare producten, zou je ook onze recepten kunnen gebruiken om inspiratie op te doen. Maak een rijstsalade, of ga voor een frisse salade met verschillende soorten fruit.

vergeet de wijnen en speciaalbiertjes niet

Gourmetten met kerst betekent niet alleen dat er genoten wordt van stukjes vlees, vis en groente. Wat te denken van de te gekke kersthoedjes die je tantes hebben meegenomen? Ook een lekkere wijn mag niet ontbreken! SPAR biedt diverse wijnsoorten, die het gourmetten met kerst gegarandeerd nog gezelliger maken! Is het niet vanwege de smaak van deze wijnen, dan is het wel vanwege de oom die er net eentje te veel heeft gedronken.

sluit het gourmetten af met een dessert

Beginnen de eerste gasten mede te delen dat ze vol beginnen te raken? Tijd om het gourmetstel uit te schakelen en over te gaan op een dessert. SPAR biedt je heerlijke kant-en-klare toetjes aan, zoals een smaakvolle mousse. Schep de mousse in bolletjes op een bord en combineer het met vers fruit en een toefje slagroom. Ook een plateau met verschillende ijssoorten zal je gasten doen laten smelten. Een fijne afsluiter van een gezellige avond gourmetten! Op welke toetjes zijn ze binnen jouw familie of vriendenkring gek?

recall Bolletje lichte crackers havermout, G'woon brunchbroodjes & triangel meergranen & SPAR klp boeren leverworst 125 gram bekijk hier