brunchen is het nieuwe lunchen

combineer de lekkerste minigerechten

4 personen
15 min
goed gevulde kerstbrunch

broodjes en gebakjes

combineer hartig met zoete cake en kerststol

SPAR helpt je de kerstbrunch door

Zie je op tegen de komende kerstbrunch? Is het niet vanwege de schoonfamilie, dan is het wel vanwege de voorbereidingen. SPAR helpt je het brunchen simpel te houden met kleine, makkelijk te bereiden gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een paar cakejes uit Nederlandse keuken, een gevulde dennenboom met amandelspijs of een garnalencocktail. Kijk eens naar onze kerstbrunch ideeën om inspiratie op te doen voor jouw moment of shine.

ontbijten + lunchen = brunchen

Brunchen is een samenvoeging van breakfast en lunch. Sla het ontbijt over en lunch wat uitgebreider dan je gewend bent. Niet voor niets kiest men vaak voor de combinatie van zoet en hartig bij een brunch met kerst. De een kiest voor een zoete kerst(stol), de ander voor een pittig eitje met peper en zout. Vergeet geen plekje over te houden voor de borrel en het diner later op de avond! Heb je ook zo’n hekel aan het formele van een kerstdiner? De brunch past in dat geval perfect bij je. Vaak wordt er tijdens een brunch rondgelopen of op de bank gezeten.

gourmetten tijdens de kerstlunch

Je kunt ervoor kiezen om een kerstbrunch zelf te maken, door kleine hapjes voor te bereiden. Nog makkelijker is het om familie en vrienden zelf voor hun eten te laten zorgen! Laat iedereen bijvoorbeeld een hapje meenemen. Heb je weinig vertrouwen in de kookkunsten van je oom of neef? Wellicht is gourmetten in dat geval een uitkomst, om zelf niet te veel voorbereidingen te hoeven treffen. Ook bij het gourmetten kun je voor een combinatie van zoet en hartig kiezen. Denk aan een klein pannenkoekje in je pannetje, gecombineerd met een gebakken eitje voorzien van paprikaringen en kruiden. 

zalige kerst(drankjes) met lekkere wijnen

Bij een brunch met kerst mag een goede wijn vanzelfsprekend niet ontbreken! De brunch is immers de voorbereiding op de borrel, later in de middag. Kies voor een mousserende wijn om te toasten op een fijn kerstfeest. Smaakvol, in combinatie met toast voorzien van ei, spek en bijvoorbeeld tuinkruiden. Naast een wijntje, kan ook een goede kop thee of koffie een prettige aanvulling op de brunchtafel zijn. SPAR biedt je zoete, frisse, krachtige en zwoele thee- en koffiesmaken aan.

zoetsappige hapjes bij de brunch

Kies voor een zoete cheesecake met mango, of ga voor een carrot cake. Je kunt deze zoetigheden zelf maken met de ingrediënten bij jouw SPAR! Heb je ook zo’n vrouw in de familie, die altijd en overal op zoek is naar chocola? Kies in dat geval voor een chocolademuffin.

De ingrediënten die je nodig hebt voor een kerstbrunch vol sterke verhalen, wensen voor het nieuwe jaar herinneringen aan vroeger. Ook onze Deense cakejes zijn het bekijken waard. Ze worden vooraf voor je gebakken, zodat je hier zelf niets meer voor hoeft te doen. Makkelijk en niet minder smaakvol! 

kerstbrunch ideeën voor hartige hapjes

Combineer de zoete hapjes met verschillende hartige gerechten. Denk aan een gebakken ei met spek en verschillende kruiden. Een lekker pittig begin van de dag! Ook kun je voor verschillende hartige (maaltijd)soepen kiezen. Denk aan een Franse uiensoep, een stevige boerengroentesoep en een pittige tomatensoep. Combineer de soepen met een knoflookbrood, zodat het de rest van de middag rustig is aan tafel. Een alternatief is saucijzenbroodjes, die het goed doen naast een stevige soep. Kijk eens tussen onze recepten, welke hartige hapjes je nog meer kunt serveren.

recalls | bekijk ze hier!