feestelijke bladerdeeg kersthapjes

de lekkerste bladerdeeg hapjes voor een feestelijke kerst high tea

hapjes recepten
4 personen
20 min
dé basis voor feestelijke bladerdeeg hapjes

revival van de high tea

De high tea heeft de afgelopen jaren flink gewonnen aan populariteit. Steeds vaker zijn er (voornamelijk) vriendinnengroepjes die aan de high tea gaan. Verjaardagen, vrijgezellenfeesten en babyshowers zijn perfecte gelegenheden om te gaan high tea-en. Urenlang kletsen met heerlijke muffins, sandwiches en scones met jam. Tegenwoordig wordt de high tea ook ingezet als start van feestelijke momenten samen, zoals Kerst. Vul één of meerdere etagères met allerlei lekkere, feestelijke (zelfgemaakte) hapjes en laat iedereen zijn gang gaan en pakken waar hij zin in heeft. Gezelligheid gegarandeerd! Ook leuk is om de jongste gasten de keuken in te laten gaan om zelf de lekkerste bladerdeeghapjes te maken. Draai een knakworstje in bladerdeeg of maak de lekkerste mini appelflapjes. Zo lekker, zo gezellig!

'n vers kopje thee is essentieel bij 'n high tea
mmm... de hele middag genieten van allerlei zoetige lekkernijen

van high tea naar winefull

Het is natuurlijk heerlijk om 'n beetje te theeleuten, maar op een gegeven moment ben je misschien wel toe aan iets anders. Steeds vaker gebeurt het dat 'n feestelijke high tea een soepele overgang maakt naar een winefull samenzijn. De witte wijn wordt open getrokken en de hartige hapjes, sandwiches en nootjes komen dan heel lekker van pas. Geen wijnliefhebber of drink je liever non-alcoholisch? Natuurlijk! Kies dan voor een lekkere mocktail en ook de alcoholvrije wijnen van tegenwoordig zijn zeker de moeite waard. Zo wordt 'n uitgebreide high tea een feestelijke gelegenheid vol lekkernijen! Dé uitvinding op feestdagen zoals bijvoorbeeld Kerst. Je hebt een afdeling zoetig met koffie en thee en gaat rustig over op 'n uitgebreide borrel met de lekkerste (bladerdeeg) hapjes.

spice de high tea op met 'n lekker glas wijn
geef de high tea een lekkere bite met deze hartige hapjes

Kerst high tea

Organiseer je een gezellige kerst high tea voor familie of vrienden, maar heb je hier nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Bekijk dan eens onze ideeën voor de kerstdiner. Deze pagina staat vol met lekkere recepten om te serveren tijdens de kerstdagen. 

high tea recepten

Zoek je nog wat inspiratie om te serveren op de kerst high tea? Wij hebben vele makkelijke en uitgebreide recepten voor heerlijke taarten, wentelteefjes, vers brood, speciale omeletten, soep en warme gerechten om te serveren. SPAR is er om te helpen met high tea recepten verzinnen en maken.

high wine

Lusten jij en jouw gezelschap wel een wijntje óf een biertje? Dan kun je er ook een kerst high wine of high beer van maken. Serveer dezelfde lekkere hapjes maar in plaats van een pot thee op tafel, plaats je speciale wijn en bier. Je kunt dan natuurlijk ook voor een kerstborrel gaan. 
 
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks